Ingezonden persbericht


Persbericht week 16

KennisCafé paas diner: vlees noch vis

Dagelijks een stukje vlees op het bord; dat is over een paar jaar echt passé. Onze huidige vleesconsumptie is namelijk natuurtechnisch en economisch onhoudbaar. Moeten we dan toch aan de vormeloze sojahap? Als het aan Prof. Dr. Haagsman ligt is dat niet nodig. Haagsman is onderzoeker van het kweekvleesproject, een onderzoeksproject waarin de Universiteit van Utrecht, Eindhoven en Amsterdam maar ook worstenfabrikant Stegeman participeren. Doel is om één spiercel van bijvoorbeeld een varken zodanig te vermenigvuldigen dat er een flinterdun lapje vlees ontstaat. Maar of dat laboratoriumlapje vervolgens ook gaat smaken? Dit is het onderwerp van het vierde KennisCafé, deze keer niet op maandag i.v.m. Pasen, maar op dinsdag 18 april. Tijd: 20.00 uur tot 21.30 uur. Locatie: Filemon & Baucis, Janskerkhof 22, Utrecht. Entree vrij. (Reserveren/info: 030-2332430/www.tumultdebat.nl)

Martijn van Calmthout (de Volkskrant) modereert een gesprek met Henk Haagsman, ( Department of the Science of Food of Animal Origin, Faculty of Veterinary Medicine Universiteit Utrecht); Gé Backus, hoofd programmateam verantwoorde veehouderij van het Landbouw Economisch Instituut (LEI), Wageningen Universiteit en Researchcentrum (WUR); en Frans Brom, bijzonder hoogleraar Ethiek levenswetenschappen WUR en onderwijsdirecteur bij het Ethiek Instituut van de Universiteit Utrecht. Inleidende column door Marcel Hulspas. Afsluitende column door Bas Haring, hoofddocent aan de Universiteit Leiden, columnist, schrijver van o.a. Kaas en de Evolutietheorie en presentator. Studenten Kunst, Media & Technologie van de Hogeschool voor de Kunsten verzorgen een pakkende impressie van het thema.

Het KennisCafe is een samenwerkingsverband tussen de Volkskrant, Universiteit Utrecht en debatcentrum TUMULT. Elke derde maandag van de maand wordt er in café Filemon en Baucis (Janskerkhof Utrecht) gesproken over een actueel wetenschappelijk onderwerp. Aanvangstijd 20.00 uur. Toegang is gratis.