Gemeente Geldermalsen

Fotoexpositie Hoogstamfruit

10 april 2006 - Van dinsdag 18 april tot en met donderdag 4 mei kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis in Geldermalsen de fotoexpositie Hoogstamfruit bekijken. Fotograaf Kees Berends uit Kesteren, afgestudeerd aan de Fotoacademie te Amsterdam, heeft deze sfeervolle serie gemaakt in samenwerking met het Steunpunt Hoogstamfruit.

Waarom een fotoproject over hoogstamfruit? Er zijn toch al zo veel fotos en plaatjes van die bomen? Ondanks dat is deze serie een toevoeging. Door op een bijzondere manier naar
hoogstamfruitboomgaarden te kijken laat de fotograaf zien dat deze cultuurhistorische kleine landschapselementen niet mogen verdwijnen uit het Rivierengebied. De expositie beslaat 11 fotos waarop de wisselenden seizoenen in de boomgaard zijn te zien.

Het Steunpunt Hoogstamfruit probeert op alle mogelijke manieren mensen enthousiast te maken om hoogstamfruit te behouden. Dit sluit volledig aan op het idee van dit fotoproject. Er zijn inmiddels vijf gemeenten uit het Rivierengebied aangesloten bij het steunpunt. Bewoners van deze gemeenten kunnen voor advies over hoogstamfruit, zoals raskeuze, snoeiwijzen en begeleiding bij subsidieaanvragen terecht bij het Steunpunt Hoogstamfruit. Zie ook www.steunpunthoogstamfruit.nl.