Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 18 april

* INBREKERS AANGEHOUDEN
KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel van district Oost heeft in de nacht van maandag op dinsdag, op heterdaad, twee Rotterdammers aangehouden die vermoedelijk hadden ingebroken in een buurtwinkel aan de Ramlehweg. Naar aanleiding van inbraakgeluiden werd een onderzoek ingesteld waarbij diverse buurtbewoners een signalement opgaven van de inbrekers. Aan de hand van dit signalement werden de twee mannen van 36 en 49 jaar oud korte tijd later op de Ramlehweg aangehouden. In de omgeving van de winkel werd een breekijzer aangetroffen en veiliggesteld.
Tijdens de veiligheidsfouillering werd bij één van de verdachten een kleine hoeveelheid softdrugs en een keukenmes aangetroffen en in beslag genomen. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* VERDACHTE BEDREIGING IN KAST AANGETROFFEN

KRALINGEN-CROOSWIJK - Politiepersoneel heeft in een slaapkamerkast, in zijn woning aan de Kralinger Esch, een 27-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachte van een vernieling en een bedreiging. De man had kort ervoor bij een voetbalvereniging in Kralingen een ruit vernield en het slachtoffer, een 36-jarige Rotterdammer, met een mes en een boksbeugel bedreigd. De verdachte was vervolgens weggegaan en had zich in zijn woning verstopt. Hier werd hij aangehouden. De boksbeugel werd in beslag genomen.


* TWEE MANNEN AANGEHOUDEN NA SCHIETINCIDENT

SCHIEDAM- Politiepersoneel van district Waterweg-Noord stelt een nader onderzoek in naar een schietincident dat in de nacht van maandag op dinsdag rond half vier, op de Heer Bokelweg, plaatsvond. Getuigen meldden dat er een taxi was weggereden, die mogelijk betrokken was bij de schietpartij. Na onderzoek werd door de politie een huls aangetroffen en veilig gesteld. Korte tijd later troffen politiemedewerkers, de auto aan op de Nieuwe Binnenweg aan. De 42-jarige Rotterdamse bestuurder werd vervolgens aangehouden, waarna op aanwijzingen van personeel van cameratoezicht zijn 26-jarige passagier eveneens werd aangehouden.De auto werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Uitgave maandag 17 april

* TWEENDERTIG BEKEURINGEN VOOR CROSSEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel heeft zondagmiddag tussen drie en negen uur tweeëndertig bekeuringen uitgereikt voor crossen en racen op de Moezelweg en de Nieuwesluisweg. In en om het distripark Botlek vonden diverse races plaats tussen auto's, motoren en scooters. Tijdens verschillende controles werden de betrokkenen bekeurd.


* TWEE VERDACHTEN AUTO-INBRAKEN AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord heeft zondagmorgen, rond half zeven op de Nieuw-Mathenesserstraat, twee verdachten aangehouden voor diverse auto-inbraken. Naar aanleiding van een melding konden de twee Rotterdammer van 17 en 22 jaar oud, op heterdaad worden aangehouden. Na onderzoek bleek dat de ruiten van acht geparkeerd staande auto's waren vernield. Tevens werd op de Van Deventerstraat een auto aangetroffen waarvan eveneens de ruiten waren ingeslagen en waarvan de bedrading was doorverbonden. De beide verdachten zijn ingesloten.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING
SCHIEDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord heeft in de nacht van zondag op maandag een 31-jarige inwoner uit Rijswijk aangehouden voor zware mishandeling. De man had rond één uur zijn 34-jarige Schiedamse vriendin, in een woning aan de Schietbaanstraat, mishandeld en haar met een bijl bedreigd. De vrouw raakte hierdoor gewond in haar gezicht. Na de mishandeling dwong de verdachte de vrouw plaats te nemen in een auto, waarna zij kans zag weg te rijden. Op de Kethelweg waarschuwde zij de GGD en de politie. Direct werd door politiepersoneel een onderzoek ingesteld naar de verdachte. De man kon korte tijd later, aan de hand van het opgegeven signalement, op de Nieuwe Damlaan worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.


* MAN AANGEHOUDEN VOOR DIEFSTAL EN MISHANDELING

CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Politiepersoneel van district Oost heeft zondagavond een 23-jarige Capellenaar aangehouden voor diefstal en mishandeling. De man had rond half één, in een café aan de Schermerhoek, de portemonnees van twee vriendinnen uit Krimpen gestolen. De 41-jarige benadeelde zag dat de verdachte in de tas van haar en haar 30-jarige vriendin aan het rommelen was en zette direct de achtervolging in. Op straat kwam het tot een worsteling, waarbij de vrouw diverse klappen in haar gezicht kreeg. Zij zag echter wel kans om de gestolen portemonnees terug te pakken. Na onderzoek door politiepersoneel werd in de loop van de nacht de 23-jarige Capellenaar in zijn woning aan de Schermerhoek aangehouden. Vlak voor zijn aanhouding mishandelde de verdachte zijn 14-jarige zus. Tijdens zijn aanhouding verzette de man zich hevig en raakte een politieagent gewond aan zijn gezicht en nek. De verdachte werd ingesloten voor verhoor.


* MAN GEWOND NA SCHIETPARTIJ
SPIJKENISSE - Politiepersoneel van district De Eilanden stelt een nader onderzoek in naar een schietpartij waarbij een 21-jarige Rotterdammer gewond raakte. In de nacht van zondag op maandag, rond half vier, vond op het parkeerterrein aan de Noordkade een schietpartij plaats waarbij door de schutter diverse keren op het slachtoffer werd geschoten. Het slachtoffer raakte gewond in zijn been en buik en werd overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Door personeel van de Forensische Opsporing (voorheen Technische Recherche) werd een nader sporenonderzoek ingesteld.


* VIJFTIENJARIGE VERDACHTE STEEKPARTIJ AANGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum heeft zondagavond rond half tien een 15-jarige Rotterdammer aangehouden die kort ervoor een eveneens 15-jarige jongen in zijn rug had gestoken. Beide jongens kregen op de Oude Binnenweg ruzie, waarna de 15-jarige verdachte het slachtoffer met een mes in zijn rug stak. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De verdachte werd in verzekering gesteld.


* DIENSTHOND ROCKY HOUDT INBREKER AAN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Feyenoord-Ridderster heeft samen met diensthond Rocky, zaterdagavond omstreeks half tien een 46-jarige Rotterdammer op heterdaad aangehouden. Personeel van cameratoezicht alarmeerde politiepersoneel dat er werd ingebroken in een café aan de Beijerlandselaan. Voor de deur van het pand werd een 27-jarige Rotterdamse aangehouden die op de uitkijk stond. In het pand, onder het biljart, hield de 46-jarige verdachte zich schuil. Toen de verdachte weigerde naar buiten te komen werd Rocky ingezet. Hierna kwam de verdachte naar buiten. De man raakte licht gewond aan zijn benen. Beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.