Persberichten Eemland zuid, 11.00 uur

Utrecht, 18-04-2006

Over de vluchtstrook

AMERSFOORT - Op Tweede Paasdag is een 33-jarige man uit Rhenen tegen de lamp gelopen door zijn verkeersgedrag.

Maandag reden agenten omstreeks 13.40 uur in een videoauto over de Rijksweg A28 bij het knooppunt Hoevelaken. Zij zagen een automobilist over de vluchtstrook rijden en hielden hem staande bij de afrit. Daar bleek dat de 33-jarige man met een ongeldig rijbewijs reed. De auto had bovendien blauwe flitslampen in de grill en vermoedelijk een radardetector. De agenten hebben de auto in beslag genomen voor nader onderzoek. In de kofferbak troffen zij vervalste Duitse kentekenplaten aan, een bivakmuts en traangas, verschillende mobiele telefoons en andere goederen. Tegen de man zijn diverse processen-verbaal opgemaakt.

Aanhouding dankzij honden

AMERSFOORT Twee jongens en een man zijn maandagavond aangehouden op verdenking van inbraak in een school.

Omstreeks 22.30 uur kreeg de politie de melding dat een inbraak zou worden gepleegd in een school aan het Furglerplein. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen op het schoolplein drie verdachten hard wegrennen. Twee van hen, een 15-jarige jongen uit Amersfoort en een 21-jarige man uit Amersfoort, liepen richting een vrouw die haar twee honden aan het uitlaten was. De agenten riepen hard dat de verdachten moesten blijven staan en waarschijnlijk schrokken de honden hier zo van, dat zij hard begonnen te blaffen. De verdachten schrokken hier op hun beurt weer erg van en gingen snel tegen een muur aan staan. De vrouw bleef met haar honden bij de verdachten staan totdat de agenten hen konden aanhouden. De derde verdachte, een 16-jarige Amersfoorter, kon in de omgeving worden aangehouden. Hij werd op zijn buik in een plantsoen aangetroffen. Alle verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarigen verdachten zijn hierover geïnformeerd. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed op de fiets

AMERSFOORT Een 47-jarige fietser uit Amersfoort heeft maandagavond proces-verbaal gekregen omdat hij onder invloed op de fiets reed en twee brommers omver reed.

Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie een melding dat een man op een fiets op het Julianaplein tegen twee brommers was aangereden die vervolgens omvielen. De man reed daarna gewoon door. Agenten troffen hem aan op de Leusderweg en zij merkten dat hij onder invloed van alcohol was. De man werd aangehouden en de ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij 565 ug/l in zijn lichaam had. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal bepalen welke sanctie voor de fietser is weggelegd.