EVO, Ondernemersorganisatie voor logistiek en transport
http://www.evo.nl

Transportcriminaliteit: EVO pleit voor meer beveiligde parkeerplaatsen

Geachte redactie,

Dinsdag heeft de politie in Limburg een bende opgerold die zich bezighield met diefstal uit vrachtauto's. Verladersorganisatie EVO heeft hierop het volgende commentaar:

"EVO is zeer te spreken over de aanhoudingen in Limburg. De kosten van transportcriminaliteit schat EVO op 160 miljoen euro per jaar. Het is van belang dat er snel actie wordt ondernomen om die economische schade verder terug te dringen. Met name in de grensregio zijn er onvoldoende parkeerplaatsen. Deels komt dit doordat de overheid parkeerplaatsen heeft gesloten juist vanwege criminaliteitsproblemen. De plannen van de EU om beveiligde parkeerplaatsen aan te leggen, komen dan ook als geroepen.

Echter, voor de aanleg van beveiligde parkeerterreinen is slechts 5,5 miljoen euro beschikbaar. Bedoeling is dat in Nederland met dat geld hooguit een of twee grote terreinen aangelegd worden, waar tot wel 500 voertuigen kunnen parkeren. Aan dat soort megaprojecten heeft de gemiddelde ondernemer niet zoveel. Want zijn chauffeurs moeten zeer regelmatig stoppen onderweg als gevolg van rusttijden en rijverboden. EVO pleit er dan ook voor om een netwerk van kleinere, beveiligde parkeerterreinen aan te leggen in de grensregio's en op de grote internationale transportroutes naar Duitsland en België."

In geval van vragen ben ik op onderstaand mobiel nummer bereikbaar.

Met vriendelijke groet,

Mark Jansen
Public Affairs & Mediarelaties
EVO
postbus 350, 2700 AJ Zoetermeer
T +31 79 346 7204
F +31 79 346 7800
M 06 21 642 444
http://www.evo.nl
http://www.evo.nl/ledennet