Gemeente Ameland


Nieuwsberichten

18-04-2006
Verkeersmaatregel

Het college van de gemeente Ameland heeft in de vergadering van 3 april 2006 besloten dat het het centrum van Nes verkeersvriendelijker wil maken voor voetgangers en fietsers. Ook wil het college een betere doorstroming van het verkeer in Hollum bij De Hagen. Daarom hebben burgemeester en wethouders de volgende verkeersbesluiten genomen:
- De Kerkstraat en het Kerkplein worden voetgangersgebied.
- Voor een deel van de Rixt van Doniastraat, een deel van de Reeweg, een deel van de Van der Stratenweg en de Marten Janszenstraat wordt een verbod om in te rijden ingesteld.

- De Torenstraat, een deel van de Van der Stratenweg en een deel van de Burgemeester Waldastraat wordt éénrichtingsverkeer.
- Voor de Reeweg, Wiebe Wesselspad, Epke van der Geeststraat, Jan Kleinstraat, Jan Jacobsstraat, een deel van de Burgemeester Waldaweg, Johannes Hofkerweg, een deel van de Van der Stratenweg, een deel van de Kardinaal de Jongweg, een deel van de Paasduinweg, een deel van de Molenweg, een deel van het Verdekspad en een deel van de Rixt van Doniastraat is het alleen nog voor bestemmings-verkeer toegestaan om in te rijden.

- Om een betere doorstroom van het verkeer te verkrijgen, wordt De Hagen te Hollum een éénrichtingsweg.

Voor de nadere motivering wordt verwezen naar de verkeersbesluiten die op de sectie Werken voor een ieder ter inzage liggen.

Heeft u vragen over bovengenoemde verkeersmaatregel? Dan kunt u contact opnemen met Bas Ziengs van de sectie Werken, telefoon 0519-555547.

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na deze bekendmaking op grond van de Algemene wet bestuursrecht tegen de verkeersmaatregelen een bezwaarschrift indienen bij het college van de gemeente Ameland.
---

© 2005 Gemeente Ameland