Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 18 april 2006

Politie houdt man aan na diefstal jas

BREDA: Maandagmiddag heeft de politie aan de Torenstraat een 21-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man vernielde rond 16:30 uur een deur van een medebewoner in een pand waar kamers worden verhuurd. Uit de kamerwoning nam hij een jas mee van zijn buurman. De gewaarschuwde politie nam hem voor verhoor mee naar het bureau. De gestolen jas vonden agenten in de kamer van de verdachte. Na verhoor is de Bredanaar heengezonden.

Politie krijgt melding van schennispleger

BREDA: Twee inwoonsters van Breda hebben maandagmiddag bij de politie melding gemaakt van het plegen van openbare schennis aan de Baronielaan. Het tweetal werd rond 16:45 uur nabij het tennispark geconfronteerd met een ca. 20-jarige schennispleger in een beige trainingspak.

Politie houdt Zevenbergenaar aan na mishandeling

ZEVENBERGEN: De politie heeft maandagavond aan het Visserswiel een 36-jarige inwoner van Zevenbergen aangehouden. De man mishandelde rond 23:30 uur een 40-jarige plaatsgenoot in diens woning in Zevenbergen. De politie kon de verdachte, die in overspannen toestand verkeerde, zonder problemen aanhouden. De twee Zevenbergenaren zijn bekenden van elkaar. De 36-jarige man is voor verhoor ingesloten.

Politie onderzoekt bedrijfsinbraak

ULVENHOUT: In de nacht van maandag op dinsdag hebben onbekenden een inbraak gepleegd in een winkel aan de Dorpstraat. Rond 04:10 uur werd gemeld dat meerdere daders de winkel waren binnengegaan, nadat zij de voordeur hadden verbroken. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse, maar de inbrekers waren toen al gevlogen. Agenten lieten een collega met diensthond naar de plaats van de inbraak komen om samen de omgeving uit te kammen. Van de daders ontbreekt ieder spoor. Uit een vitrinekast waren meerdere digitale cameras en mobiele telefoons buitgemaakt. De technische recherche is gevraagd een sporenonderzoek in te stellen.

Hondenbezitters op de bon

BREDA: Een hondenwachter van de Gemeente Breda heeft dinsdagmorgen twee hondenbezitters bekeurd. De hond van een 44-jarige Bredanaar zat zijn behoefte te doen aan de Verlengde Witmoeren waar dit verboden is. Dat zelfde deed een loslopende hond aan de Kwikstraat. Aangezien het beestje een bekende was van de ambtenaar was de 34-jarige bazin snel te achterhalen. Zij kreeg een bekeuring voor het feit dat haar hond losliep en zijn behoefte had gedaan op een plaats waar dat niet is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers