Ingezonden persbericht


Zoetermeer, 18 april 2006

Bedrijfsleven verheugd over positieve wending besluit Maasdijk

TLN en EVO zijn verheugd over de uitkomst van het overleg tussen de provincie, het Hoogheemraadschap en de gemeenten Westland, Rotterdam en deelgemeente Hoek van Holland over een oplossing voor het vrachtverkeer tijdens de werkzaamheden aan de Maasdijk (N220). Door te kiezen voor een zogenaamde brug op brug (BoB) oplossing kan het vrachtverkeer tijdens de werkzaamheden, in twee richtingen, toch gebruik maken van de Maasdijk.

Aanvankelijk zou het vrachtverkeer geen gebruik kunnen maken van de by-pass en om moeten rijden, met veel economische schade voor het bedrijfsleven tot gevolg. De nu gekozen variant lijkt aan alle uitgangspunten te voldoen. Hulpdiensten moeten de BoB-variant aanvaardbaar vinden en het totale werk moet voor 1 oktober klaar zijn. Voor het bedrijfsleven is de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden belangrijk. De N220 is een belangrijke route voor het vrachtverkeer onder andere vanwege de ferry in Hoek van Holland maar ook voor veiling verkeer. De werkzaamheden zijn gepland in de zomerperiode en dan is het op de Maasdijk en andere routes al druk vanwege het strandverkeer.

In de komende dagen wordt deze variant verder uitgewerkt door de betrokken overheden, voordat zij het definitieve plan bespreken met TLN, EVO en andere belangenorganisaties.

Bel voor meer informatie naar TLN, Esther Vorenkamp, 079-3636115 of EVO, Mark Jansen, 06-21642444