Themamiddag delen en overgeven van verantwoordelijkheid en zorg

Voor familieleden van mensen met een verstandelijke beperking

WEST-BRABANT, 20060403 -- Op 18 april 2006 organiseren PhiladelphiaSupport Zuidwest en Steunpunt Mantelzorg Land van Heusden-Altena / SVT Informele Zorg een themamiddag voor mantelzorgers van mensen met een verstandelijke beperking. De middag is vrij toegankelijk voor alle ouders, broers en zussen van mensen met een verstandelijke handicap. Centraal staat de vraag: Hoe kun je op een goede manier verantwoordelijkheid en zorg delen en overgeven aan anderen? De bijeenkomst wordt gehouden van 13:30 uur tot 16:00 uur in "De Erker", De Erker 1A, 4251 EZ in Werkendam.


Tijdens de bijeenkomst komen vragen aan bod als: Hoe betrek je je kind(eren) op een goede manier bij de zorg voor het kind met de handicap? Hoe kun je goede afspraken maken of maatregelen treffen om de zorg voor een kind met een verstandelijke handicap te waarborgen, als je zelf wegvalt? En als er geen andere kinderen zijn die de zorg kunnen of willen overnemen, wat dan? Soms wil je als broer of zus de zorg niet overnemen, maar hoe vertel je dat aan je ouders? Er zijn ook ouders die niet over deze zaken willen praten, hoe breek je daar doorheen?

Na een informatieve inleiding over het onderwerp wordt het thema uitgewerkt aan de hand van stellingen en een opdracht. Verder is er ruime gelegenheid voor vragen en het uitwisselen van ervaringen.

De bijeenkomst is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wilma Pennings, Steunpunt Mantelzorg, tel. 0183-403 145 of mail naar: mz-almkerk@svt-westbrabant.nl of met Mirjam van den Hoek, regioconsulent PhiladelphiaSupport, 06-515 601 34 of mail naar: zuidwest@philadelphiasupport.nl.




Vereniging PhiladelphiaSupport