Provincie Gelderland

|                                            |Nr.   |2006-191       |
|                                            |Arnhem|14 april 2006  |
|                                            |,     |               |
ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Maandag 17 april 2006

. Tweede Paasdag

Dinsdag 18 april 2006

. De Commissaris van de Koningin brengt samen met gedeputeerde René van Diessen van 18 tot en met 28 april een bezoek aan China. Samen met een groep uit het bedrijfsleven en kennisinstellingen is dit een economische missie naar de Chinese provincies Shandong en Hudei. Shandong is in economisch opzicht de tweede provincie

van China met ca. 92 miljoen inwoners. Het doel is tot een samen

werkingsovereenkomst te komen, voornamelijk op het gebied van

Food, Health, Technology, Environment en Water. (18 t/m 28 april in China)

. Gedeputeerden Marijke van Haaren, Theo Peters en Nico Jan Wijsman brengen een werkbezoek aan de gemeente Doetinchem. Zij nemen hier kennis van de laatste stand van zaken van het masterplan van De Schil. De Schil is een groot gebied rond het centrum van Doetinchem waar op diverse plaatsen een herstructurering zal plaatsvinden. De provincie biedt het project voor een deel financiële ondersteuning aan vanuit de Gelderse Stedelijke Ontwikkeling (GSO) en Investeringsbudget Stadsvernieuwing (ISV) gelden.

(15.00 - 17.30 uur; Gruitpoort, Hofstraat 2 in Doetinchem)
. Gedeputeerde Marijke van Haaren is aanwezig voor het beantwoorden van vragen tijdens een extra ingelaste informatieavond over de N18. Aanwezigen worden tijdens deze avond geïnformeerd over de stand van zaken rond de tracéwetprocedure voor de N18 Varseveld-Enschede. (19.30 - 21.00 uur; Zalencentrum De Klok, Grotestraat 84 in Eibergen)

Woensdag 19 april 2006

. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman heeft een ontbijtsessie met de wijkwethouders van Arnhem. Tijdens dit ontbijt wordt gesproken over GSO. (07.30 - 9.30 uur; Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)
. Gedeputeerde Theo Peters geeft het officiële startsein voor de reconstructie van de kolk bij Huis Ter Cera. De huidige eigenaren willen graag de kok en gracht die bij het huis gelegen heeft weer terug in het landschap brengen. (11.00 - 13.00 uur; het Swarte Peert, Bandijk 17-19 in Voorst)
. Gedeputeerde Harry Keereweer brengt een werkbezoek, georganiseerd door het Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt (GAJK), aan het melkveebedrijf van Chris Beijer. Chris Beijer heeft in 2005 deelgenomen aan de startersregeling voor jonge boeren, waaraan ook de provincie Gelderland een financiële bijdrage heeft geleverd. Hier wordt onder meer besproken of de provincie het ziet zitten om ook na 2006 in een startersregeling voor jonge boeren te investeren. (11.00 - 14.00 uur; Chris Beijer, Rijnbandijk 203 in Rijswijk)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman is aanwezig bij de opening van het Jongerenloket. In het Jongerenloket, dat fysiek is ondergebracht in het Apeldoornse Activerium, werken medewerkers van het CWI, UWV, Sociale D, leerplicht en ROC samen. Doel en werkwijze van het Jongerenloket laten zich kenmerken door intensieve begeleiding van jongeren naar scholing en werk. Het Jongerenloket is mede gerealiseerd door een provinciale bijdrage vanuit het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO). (14.30 - 15.30 uur; locatie volgt nog, in Apeldoorn)
. Gedeputeerde Hans Esmeijer brengt een werkbezoek aan de Stichting GGz Nijmegen, een gespecialiseerde instelling voor geestelijke gezondheidszorg in de regio Nijmegen. De gedeputeerde laat zich hier op de hoogte stellen van de recente ontwikkelingen op het gebied van orthopsychiatrie. (15.00 - 17.00 uur; Stichting GGz, Nijmeegsebaan 61 in Nijmegen)

Donderdag 20 april

. Gedeputeerde Hans Esmeijer neemt samen met staatssecretaris Ross het 'Manifest Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en allochtonen' in ontvangst. In het manifest wordt ingegaan op hoe gemeenten het best allochtonen kunnen betrekken bij het WMO-beleid. Het manifest is opgesteld door het Platform Belangenbehartiging Allochtone Zorgvragers samen met Zorgbelang Gelderland heeft ontwikkeld met middelen van de provincie Gelderland. Er zijn verschillende producten ontwikkeld om voorlichting te geven aan gemeente, instellingen en anderen die in het kader van de WMO te maken krijgen met allochtone zorgvragers. (10.00 - 13.00 uur; Musis Sacrum, Velperbuitensingel 25 in Arnhem)
. Gedeputeerde Nico Jan Wijsman brengt een stadsbezoek aan Tiel. Het stadsbezoek wordt georganiseerd in het kader van het Gelders Stedelijk Ontwikkelingsbeleid (GSO). De thema's die tijdens het stadsbezoek centraal staan zijn: Voortijdig schoolverlaten en risicojongeren, Sociale cohesie en participatie en Bedrijventerrein Latenstein. (13.30 - 17.30 uur; St. Maartenskerk, Kerkplein 1 in Tiel)


. Gedeputeerde Harry Keereweer is aanwezig bij de hoorzitting van de Tweede Kamer over de PKB Ruimte voor de Rivier. (Aanvang 19.45; Tweede Kamer, Den Haag)

Dinsdag 25 april

. Gedeputeerde Marijke van Haaren neemt deel aan het Nationaal

Verkeersveiligheidscongres (NVVC) 2006. Tevens is zij hier panellid bij een podiumdiscussie. Het NVVC wordt geopend door minister K. Peijs en is georganiseerd door de ANWB en het SWOV. Het thema is: 'Samen Veiliger! Met samenwerking bereik je meer'. (09.00 - 17.00 uur; Concert- en congresgebouw De Doelen, Schouwburgplein 50 in Rotterdam)
. Gedeputeerde Harry Keereweer neemt deel aan het LUX-debat in Nijmegen over het nieuw te ontwikkelen Park Over-Betuwe. Thema van het debat is 'Hoe realiseer je een nieuw regionaal landschapspark?'. Aan de hand van een inleiding door Keereweer wordt met een aantal deelnemers het nieuwe park uitgebreid en vanuit uiteenlopende perspectieven onder de loep genomen.

(Aanvang: 20.00 uur; Lux, Mariënburgstraat 38-39, Nijmegen. De organisatie is in handen van Lux. Meer informatie bij Allard Koers (024) 413 88069)

Woensdag 26 april

. Gedeputeerde Harry Keereweer opent de starterswoningen in het verbouwde, voormalige gemeentehuis/postkantoor op landgoed 'De Heerlijkheid Hemmen'. De starterwoningen konden worden gerealiseerd door een substantiële bijdrage uit de subsidieregeling Vitaal Gelderland van de provincie Gelderland.

(15.00 - 16.30 uur; Dorpsstraat 9/10 in Hemmen)

In verband met actuele ontwikkelingen kunnen op het laatste moment wijzigingen ontstaan. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Persdesk van de provincie Gelderland: (026) 359 90 00.



Provincie Gelderland