Gemeente Eersel


Nieuwsberichten

18-04-2006
Land van de Zaligheden krijgt vorm

De deelnemers aan het project 'het Land van de Zaligheden' staan te popelen om te beginnen. Nog voor de zomer wil dit nieuwe samenwerkingsverband naar buiten treden met enkele projecten. Het wordt dan het derde samenwerkingsverband in Beerze Reusel.

Het Land van de Zaligheden is een samenwerkingsverband van een 15-tal ondernemers uit diverse sectoren, zoals horeca, recreatie en verbreed agrarisch. De ondernemers zijn afkomstig uit Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Een belangrijke doelstelling is het gebied door samenwerking en innovatie toegankelijker te maken voor de eigen bevolking én de grote stroom aan bezoekers die de regio jaarlijks aandoet.

Samenwerking versterken

Net als het Land van de Hilver en het Land van Oirschot is dit initiatief nauw verbonden met reconstructie. In het reconstructieplan van Beerze Reusel is namelijk afgesproken om de samenwerking tussen ondernemers te versterken. Daarom krijgt het initiatief volop steun van het Streekhuis. Ook zijn er dankzij het Streekhuis diverse subsidiestromen aangeboord.
De drie gebieden bijten elkaar niet en zoeken juist samenwerking op onderwerpen waarbij dat kan.
Twee grote projecten vormen de eerste jaren de basis van het Land van de Zaligheden. Belangrijk is een gezamenlijk arrangementenkantoor waar bezoekers arrangementen kunnen boeken. Verder wil de stichting een magazine uitbrengen. Dit moet volgens planning voor de zomer klaar zijn. Naast deze belangrijke pijlers wordt een aantal kleinere projecten concreet uitgewerkt, zoals een rolstoelfietsplan, gidsen en een website over het Land van de Zaligheden.

Kijk voor meer informatie over het Streekhuis en de projecten ook op www.streekhuis.nl of bel 013-50 58 209.