LTO Noord

Oproep aan alle glastuinbouwondernemers in Nederland!

Op 19 april a.s. om 19.30 uur organiseren Glaskracht Nederland en LTO Noord een grootscheepse manifestatie in Bleiswijk rond de hoge energieprijzen in de glastuinbouw. Leden en niet-leden worden opgeroepen massaal naar het veilinggebouw van Flora Holland (Klappolder 130, 2665 LP Bleiswijk) te komen om keihard noodzakelijke oplossingen kracht bij te zetten.

De ondernemersinkomens dalen dit jaar tot onder het nulpunt. Zoals het nu gaat zal er voor enorme aantallen ondernemers zonder tegenmaatregelen geen toekomst meer zijn.

Op 19 april zijn diverse politici aanwezig om discussie te voeren met de ondernemers over de grote gevolgen voor de sector en de manier waarop de problemen deels kunnen worden weggenomen. Wij zijn zeer verheugd dat PvdA-Energiespecialist Ferd Crone de discussie met ons zal aangaan. Daarnaast zullen woordvoerders van CDA, VVD en andere fracties aanwezig zijn. Wij werken nog hard aan de aanwezigheid van verantwoordelijke politici.

Het programma is als volgt:

19.00 uur Deur open

19.30 uur Openingswoord Frans Hoogervorst

19.35 uur Drie tot vijf ondernemers aan het woord over de gevolgen van de hoge
energieprijzen

20.00 uur Drie politici aan het woord over de noodzakelijke inzet van de overheid (onder
andere energiewoordvoerder Ferd Crone van de PvdA)

20.30 uur Discussie

21.15 uur Samenvatting en slotverklaring namens de ondernemers door de dagvoorzitter

Wij rekenen op een massale opkomst. Wij hebben uw aanwezigheid keihard nodig om de noodzakelijke acties verder in gang te zetten.

Frans Hoogervorst Aad van Dijk

Voorzitter Glaskracht Nederland Voorzitter glastuinbouw LTO Noord

Donderdag 13 april 2006