Gemeente Eindhoven

witruimte
18 april 2006

Collegebesluiten

Samenwerkingsovereenkomst Spilcentrum Woensel-West

Het college heeft vandaag de samenwerkingsovereenkomst goedgekeurd voor de realisatie van een Spilcentrum in Woensel-West. Partners in het realiseren van dit Spilcentrum zijn Van Heeseweijk Beheer BV, Apart Beheer, Stichting Katholiek en Protestant Christelijk Onderwijs Eindhoven (SKPO), Stichting Kinderopvang Korein, Stichting Loket W en Stichting Trudo.
De goedkeuring van het college houdt in dat nu een definitief ontwerp kan worden gemaakt voor het Spilcentrum en dat gestart kan worden met een art.19 procedure. Die procedure moet ervoor te zorgen dat het Spilcentrum zo snel mogelijk gebouwd kan worden aan de Boschdijk 383-a/b. Op dit moment is op die lokatie nog een bedrijfsverzamelgebouw gevestigd.

Eindhovense 65+ers krijgen bijstand via Sociale Verzekeringsbank

Vanaf 1 juli 2006 krijgen Eindhovense 65+ers hun bijstandsuitkering via de Sociale Verzekeringsbank (SVB). .
Hierdoor krijgen zij hun totale inkomen, AOW en aanvullende bijstand, van één instantie. Bovendien wordt door de samenwerking het niet-gebruik van de aanvullende bijstand teruggedrongen. Het gaat om ongeveer 450 personen die voor hun 65ste deels in het buitenland hebben gewoond en geen volledig recht op AOW hebben opgebouwd.

BIO energie centrale in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep

Het college van burgemeester en wethouders gaat de gemeenteraad voorstellen een Bio energie centrale te realiseren in Nationaal Zwemcentrum de Tongelreep. Hiertoe heeft het college van burgemeester en wethouders vandaag besloten. Het voorstel wordt 6 juni 2006 aan de gemeenteraad voorgelegd.
Milieuaspecten, bedrijfszekerheid en financiële aspecten hebben een rol gespeeld bij de keuze voor de Bio energie centrale.

Raadsvoorstel âJaarschijf 2006 buurtontmoetingsruimtenâ akkoord

Met het opstellen van de jaarschijf geeft het college invulling aan de opdracht van de raad deze aan haar voor te leggen ter besluitvorming. In deze jaarschijf staat een opsomming van ontwikkelingen die betrekking hebben op de buurtontmoetingsruimten. In dit dossier worden alleen voorstellen gedaan ten aanzien van de investering en dekking van de hieruit voortvloeiende jaarlijkse kapitaallasten. Er worden geen uitspraken gedaan over beheer en exploitatie.

Ontwikkelingsvisie Picus-West/NRE-terrein

NRE streeft er naar om in 2010 haar bedrijfsactiviteiten te verplaatsen naar elders. Daarom heeft NRE, in overleg met de gemeente, een ontwikkelingsvisie laten maken voor dit gebied. In deze visie is ook Picus-West meegenomen. In het voorjaar van 2005 heeft de concept ontwikkelingsvisie ter inzage gelegen. Er zijn vooral reacties binnengekomen over Picus-West. Dit heeft geleid tot enkele aanpassingen in het plan. Het college stelt de raad voor om de aangepaste ontwikkelingsvisie vast te stellen.
contactgegevens

Bezoekadres:

Stadskantoor
Stadhuisplein 10
tel. 040-238 92 22

Postadres:

Postbus 90150,
5600 RB, Eindhoven

Klanten-
ContactCentrum

tel. 040-238 60 00
Of stuur een e-mail.
functies

(c) 2006 Gemeente Eindhoven