Time : 14:46:32
Date : 19 April 2006
Sender Name: Kabinet Keulen

reactie minister Keulen: Werkgroep Vlaamse Wooncode al twee keer bijeengeroepen

Vlaams minister Marino Keulen ontkent dat de werkgroep die zich in opdracht van het Overlegcomité buigt over de Vlaamse Wooncode nog niet is bijeengeroepen. 'Deze werkgroep werd al twee keer bijeengeroepen', aldus Keulen, 'een eerste keer op 5 april en een tweede keer op 14 april. De eerste keer was het echter niet mogelijk te vergaderen omdat de vertegenwoordiger van de Brusselse minister-president niet het mandaat had van zijn regering. Toen bleek dat dit intern Brussels probleem de tweede keer nog niet opgelost was, werd de tweede vergadering verdaagd.'

Minister Keulen is tevreden dat premier Guy Verhofstadt op de vergadering van het Overlegcomité van vandaag beslist heeft dat de werkgroep volgende week moet vergaderen, met vertegenwoordigers van de Vlaamse ministers Keulen en Leterme, met vertegenwoordigers van de Franse Gemeenschapsregering en de Waalse gewestregering, en met een vertegenwoordiger van de Brusselse minister-president Charles Picqué en een van de Brusselse minister Guy Vanhengel. Keulen is tevreden dat op die manier ook de Vlaamse Brusselaars een vertegenwoordiger hebben in de werkgroep.

Minister Keulen bevestigt zijn vaste wil om over de Vlaamse Wooncode verder overleg te plegen vóór 27 april. Op die datum verstrijkt de termijn van het belangenconflict, dat de verdere behandeling van het ontwerp schorst. Na die datum zal de Vlaamse regering het ontwerp van decreet over de Wooncode indienen in het Vlaams Parlement.

Persinfo: Peter Dejaegher,
woordvoerder van minister Keulen
gsm 0478/90.89.57- persdienst.keulen@vlaanderen.be