RTL Group


Acht Nederlandse ondernemers op Amerikaans avontuur in Met Grenzeloze Ambitie bij RTL 7
Mariska Hulscher over struikelblokken ondernemerschap bij RTL Z Het starten van een eigen onderneming vereist een goed idee en een flinke dosis lef. Maar met een gezonde portie doorzettingsvermogen is elk goed idee een avontuur waard. Het programma Met grenzeloze ambitie, vanaf zaterdag 22 april te zien bij RTL 7, volgt acht ondernemers die met hun product of dienst Amerika proberen te veroveren. De eerste honderd dagen van hun avontuur worden in beeld gebracht. De eerste afspraken, de gos en no gos, de mislukkingen en de successen. Al deze zaken waar de acht avonturiers tegenaan lopen worden door Mariska Hulscher vervolgens vanaf 24 april bij RTL Z onder de loep genomen.

Acht weken lang is te zien hoe het deze mensen vergaat in Amerika. Worden hun doelen bereikt en daarmee hun ondernemersdroom verwezenlijkt? Niet alleen de zakelijke kant van dit avontuur wordt in Met grenzeloze ambitie getoond, ook het persoonlijke verhaal van het achttal gelukzoekers is te zien. De eenzaamheid, het geluk, de teleurstelling, het succes en de cultuurverschillen waar de ondernemers tegen aan lopen, zijn onderdeel van dit programma. Een ding staat vast; de acht ondernemers staan voor 100% achter hun product of dienst en zijn voorzien van een ongekende drive en een flinke dosis enthousiasme om hun Amerikaanse droom te verwezenlijken.

In de eerste aflevering van Met grenzeloze ambitie volgen de cameras sterrentrainer Guus van der Meer met het najagen van zijn Amerikaanse droom. Guus is hier in Nederland bekend met de powerplate. Deze trilplaat, een Russische uitvinding waarmee de spieren worden getraind, heeft hier in Nederland Connie Breukhoven als boegbeeld. In Amerika echter wacht een hele nieuwe uitdaging. Want staat de Amerikaanse markt open voor dit apparaat? Guus vertrekt naar Amerika met het doel om de Amerikaanse markt te veroveren en aldaar een breed netwerk op te bouwen. Hoe het hem vergaat is te zien op zaterdag 22 april.

In de daaropvolgende afleveringen zijn de verrichtingen te volgen van onder andere Jetty Balk en Michel v.d. Bergh. Zij geloven heilig in het drankje Monte Scroppino, een eeuwenoud Italiaans drankje. In Amerika proberen zij dit drankje te lanceren middels de hotspot parties waar ze de celebrities op de foto willen krijgen met hun Monte Scroppino. Volgens hun de manier om dit drankje hip and happening te krijgen. Oscar Meijer bedacht samen met Merijn Wegdam in de kroeg het idee voor de Sunshower. Bruin worden terwijl je onder de douche staat. Met deze uitvinding vertrekken de heren richting The States op zoek naar grote afnemers. De interieurontwerper van de sterren, Eric Kuster, reist over de oceaan om zijn exclusieve meubellijn, waaronder de Swarovski-bank, te lanceren in exclusieve shops en designshowrooms. Verder staat het inrichten van het huis van een Amerikaanse Celeb hoog op zijn verlanglijstje. Martijn Bos gelooft heilig in zijn Boska, producten, te weten Neerlands steun en toeverlaat: de kaasschaaf. Hij gaat naar Amerika om te onderzoeken of de Amerikanen klaar zijn voor de cheese-slicer. Het liefst ziet hij dat in de toekomst elke Amerikaan dit keukengereedschap in zijn bestekbak heeft liggen. En het allermooiste is als een bekende TV-kok de schaaf in zijn programma gaat gebruiken. Ook Pim van de Akker is op zoek naar een Amerikaanse bekendheid die wat ziet in zijn product. Pim is kunstenaar met natuurlijke producten en een meester op het gebied van bloemsierkunst. Zijn boeken zijn al bekend over de hele wereld maar nu wil Pim Amerika veroveren met zijn productielijn en de eerste stap voor hem is het aankleden van een feest of bruiloft van een bekende Amerikaan. Dance 4 Life is het project van Dennis Karpes en Wessel van Eeden. Kinderen tussen de dertien en negentien jaar in de USA en 49 andere landen worden hiermee tegelijkertijd voorgelicht over Aids en HIV. Aansluitend hierop vindt er een mega dance event plaats over de hele wereld, in verschillende tijdzones. Dennis hoopt in Amerika het kick-off feest te kunnen organiseren en gaat op zoek naar scholen, investeerders en artiesten voor zijn gouden ei. Marten Eikelboom en Jos Maassen gaan richting de Verenigde Staten met Techologies88. Deze technologie, genaamd Exergaming, maakt het mogelijk om passief gedrag te veranderen in actief gedrag. Het spelen van computergames wordt op die manier een fysieke activiteit. Marten en Jos gaan in Amerika op zoek naar investeerders.

MARISKA HULSCHER Met verschillende deskundigen uit de zakelijke wereld praat Mariska Hulscher bij RTL Z verder over de ondernemer die eerder die week te zien is geweest. Wat had hij anders aan kunnen pakken, waarom liep hij tegen een bepaald struikelblok op en wat deed de ondernemer in kwestie heel slim? Themas als financieringen, verzekeringen, het opstellen van contracten en andere zaken waar (startende ondernemers) tegenaan lopen in het buitenland worden behandeld.

Uitzending: Vanaf 22 april, elke zaterdag tussen 18.00 en 19.00 uur bij RTL7. Vanaf 24 april, op maandag om 13.20 en 15.20 uur, dinsdag om 11.20 en 14.20 uur, woensdag om 12.20 en 16.20 uur, donderdag om 10.20 en 13.20 uur en op vrijdag om 9.20 en 12.20 uur bij RTLZ.

Een foto van Guus van der Meer is op te vragen via RTL Mediadocumentatie, 035-6718553.

---

-------------
Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Susanne van der Klugt, persdienst RTL Nederland via tel. 035-6718939 of via susanne.van.der.klugt@rtl.nl. U kunt daarnaast ook onze website www.persdienstrtlnederland.nl bezoeken.

© 2006 RTL Nederland / IP