Dienstenbond CNV

CAO-overleg Albert Heijn Distributie begonnen
19-04-2006

Afgelopen woensdag 12 april is in een goede sfeer het eerste overleg geweest tussen bonden en Albert Heijn over de CAO Voor de distributiecentra van Albert Heijn. In een intensieve middag heeft Albert Heijn eerst een presentatie gegeven over de koers die de komende jaren gevaren gaat worden door AH. Daarna waren er veel vragen en hebben vervolgens beide bonden een toelichting gegeven op de voorstellenbrieven.

Albert Heijn heeft in de presentatie aangegeven dat er op middellange termijn een aantal veranderingen zullen plaatsvinden. Veranderingen in de aard van het werk, maar ook in de manier van werken. Één en ander heeft gevolgen voor de invulling van werk en functies op termijn.

De presentatie was uitgebreid en het is in eerst instantie lastig in te zien welke consequenties de voorgestelde weg heeft voor medewerkers, temeer omdat AH op onderdelen ook nog niet duidelijk heeft hoe één en andere er uit zal gaan zien. Daarom is er voorgesteld om een volgend overleg nog eens verder te praten en nog verdere toelichting te krijgen op de plannen. Dan zullen ook CAO-voorstellen van CNV Dienstenbond aan de orde komen.

De wereld verandert, ook Albert Heijn. Het bedrijf is in een continu proces om zich te verbeteren en te versterken. In dat proces komen helaas ook arbeidsvoorwaarden onder druk te staan. Dan is het maar beter om een organisatie te hebben die opkomt voor uw belangen! Maar ook die van uw ongeorganiseerde collega. Die profiteert mee van de afspraken die CNV dienstenbond voor u maakt. Maak ze lid!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met uw bestuurder Fedde Monsma. Dat kan per e-mail: f.monsma@cnvdibo.nl