Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Sunbelt Software introduceert Double-Take Application Manager voor Microsoft Exchange

Betere bescherming, sneller gegevensherstel en hogere beschikbaarheid van Exchange

Amsterdam, 19 april 2006 - Sunbelt Software, de exclusieve distributeur van Double-Take, de oplossing voor Disaster Recovery en High Availability van servers in een Microsoft-omgeving, introduceert Double-Take Application Manager voor Microsoft Exchange. De nieuwe oplossing integreert het beheer in één scherm, zodat applicatiebescherming meer geautomatiseerd kan worden en eenvoudig te configureren is. Voordelen hiervan voor gebruikers zijn een efficiëntere bescherming, minder vertragingen bij gegevensherstel en een hogere beschikbaarheid van Exchange-toepassingen.

Double-Take Application Manager voor Exchange automatiseert het instellen en configureren van replicatietaken in Exchange Server-omgevingen. De 'Pre-Flight Check'-bescherming controleert preventief of de Exchange-omgeving juist geconfigureerd is voor replicatie en failover wanneer dat nodig zou zijn. De nieuwe functie 'Configuration Cloning' configureert automatisch de Exchange Stores inclusief parameters op de tweede server. Hierdoor is de kans op configuratiefouten minimaal.

"Nu Exchange-omgevingen steeds belangrijker zijn geworden, hebben meer bedrijven behoefte aan een manier om deze omgevingen te configureren en te beheren", zegt Heidi Biggar, analist van de Enterprise Strategy Group. "Als marktleider gaat Double-Take nog verder dan dat. Nieuwe functionaliteit als auto-discovery en het beheer van meerdere IP-adressen binnen één enkele console, zorgen voor kortere hersteltijden en een hogere beschikbaarheid van Exchange."

Double-Take Application Manager for Exchange biedt ook een console voor gecentraliseerd beheer en een functie voor automatisch gegevensherstel. Hierdoor blijft de downtime minimaal en verloopt het herstel van de eerste Exchange-server zo eenvoudig mogelijk.

Olivier Cohen, Commercieel directeur van Sunbelt Software: "Een hersteltijd van minder dan vijf minuten en een prijs van 6.000 euro maakt van Double-Take de ideale oplossing in een markt waar elektronisch berichtenverkeer steeds belangrijker wordt."

Andere functies van Double-Take Application Manager voor Exchange:
· Snellere 'Fail over' en 'Fail back' zonder onderbrekingen;
· Integratie van standaardopdrachten van Double-Take in de beheerconsole om het gebruik van andere beheerinterfaces voor de configuratie van Exchange-beschermingsomgevingen te beperken;
· Automatische registratie van configuratieveranderingen;
· Direct beschikbaar;

· Geen extra kosten voor de installatie doordat dit deel uitmaakt van het onderhoudscontract.

Over Sunbelt Software
Sunbelt Software, opgericht in 1983, is de eerste en tevens grootste leverancier van beheeroplossingen en -tools voor bedrijfsinfrastructuren onder Windows. Sunbelt System Software maakt deel uit van de in Frankrijk gevestigde Sunbelt International Group en is actief in de EMEA-zone en verschillende andere landen. Sunbelt Software Distribution beheert de activiteiten in de Verenigde Staten en Canada. De Sunbelt-groep heeft kantoren in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Zweden en de Verenigde Staten. De totale omzet bedroeg in 2005 ruim 33 miljoen dollar.