Gemeente Zwolle

Werkgroep voor verlichting op Grote Markt


Datum uitgave: 18-04-2006
De komst van nieuwe verlichting op de Grote Markt is uitgesteld. Er wordt een werkgroep in het leven geroepen, die zich gaat buigen over mogelijke alternatieven voor het ontwerp dat eerder was uitgekozen. Naar aanleiding van de keuze voor de verlichting en de vergunningsaanvraag, kwamen negatieve reacties binnen. Tijdens een gesprek met betrokkenen is daarom afgesproken de mogelijkheden te onderzoeken voor alternatieve vormgeving van de verlichting.

Vertegenwoordigers van ondernemersvereniging City Centrum, binnenstadsbewonersorganisatie BBZ, Vrienden van de Stadskern, Stichting Levende Stadsgeschiedenis en Koninklijk Horeca Nederland afdeling Zwolle nemen plaats in de werkgroep.

Bij de keuze voor de verlichting zijn het gewenste lichtniveau en het voorkomen van obstakels uitgangspunten. Bij de aanvankelijke keuze volgde een sober ontwerp van vier masten langs één zijde van de markt en één grote lichtmast op een centrale plek op het plein. De vergunningsaanvraag voor deze verlichting is stilgelegd.

Sinds september 2005 wordt gewerkt aan de herinrichting van de Grote Markt. Op 17 mei wordt feestelijk stilgestaan bij de nieuwe inrichting, die aansluit bij de bijzondere locatie en de historische waarde van het centrale plein in de Zwolse binnenstad. De feestelijke oplevering gaat door, ondanks de vertraging bij de plaatsing van de verlichting.

Bron: Afdeling Communicatie