Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)


Nieuws

Conferentie Lifestyle & Dans op donderdag 20 april

29 maart 2006

Op donderdag 20 april presenteert het Landelijk Centrum voor Amateurdans (LCA) in samenwerking met het NHTV Congresbureau de conferentie Lifestyle & Dans. Deze conferentie geeft de danssector (dansschoolhouders en dansdocenten), politiek, beleidsmakers en het bedrijfsleven de gelegenheid met elkaar in contact te komen. De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mevrouw Medy van der Laan, zal deze dag openen. (Bron: persbericht NHTV)

Voor veel mensen is dans een levensstijl. Dans is een wezenlijk onderdeel van lifestyle in verschillende subculturen en wordt vaak door de media ingezet voor commerciële doeleinden. Die verbindingen tussen dans, lifestyle en commercie vormen tijdens deze conferentie het belangrijkste thema. De conferentie vindt plaats op NHTV-locatie Mgr. Hopmansstraat 1 in Breda.

Lifestyle & Dans omvat lezingen, discussies en workshops van spraakmakende personen uit de verschillende sectoren. Enkele voorbeelden:
Ilco van der Linde, initiatiefnemer van Dance4Life, over succesvolle acties.
Erik Pals, hoofd marketing van het Nederlands Danstheater, over de nieuwe campagne Tegengif
Sandra Eikelenboom, hoofd marketing het Nationale Ballet. Dansgroep ISH uit Amsterdam
Franky Devos over lifestyle, dans en jongeren én over Boombal en Bal Moderne.
Giep Hagoort, lector aan de HKU, over dans en de city. Hans van Dulken, docent HKU, over cultureel ondernemerschap in de dans David Simon over de successen van de stijldanswereld Marianne Selie, hoofdredacteur Dans, leidt een forum over dans, lifestyle en gezondheid.
Joost Groeneboer, hoofdredacteur Volksdans, leidt een forum over dans, culturen en dansreizen.
Jacques van Meel, directeur van de Fontys dansacademie, plaatst de invloed van oude culturen en andere continenten op de hedendaagse dans in de maatschappelijke context.
Harry Starren, directeur van Management Centrum De Baak, sluit de dag af.

Tijdens de conferentie wordt een film vertoond die bestaat uit verschillende 'one minute movies'. Zij zijn gemaakt door dansers en geven hun persoonlijke beleving van lifestyle en dans weer.

Praktische informatie
Conferentie Lifestyle & Dans
donderdag 20 april 2006
9.30 16.30 uur
NHTV, Mgr. Hopmansstraat 1, Breda
Opgeven: NHTV Congresbureau, Marlot van der Meer, 076-5302758, congresbureau@nhtv.nl