Technische Universiteit Delft

De regionale missie van de universiteit.
28 maart 2006 door M&C

Studium Generale

20 april 2006 | 12:45 uur
plaats: Aula Zaal C, Mekelweg 1, Delft

Een universiteit is in toenemende mate speler op het internationale podium. De hele wereld is het object van onderzoek en activiteit. Studenten doen hun stage het liefst in een ander liefst ver land. Steeds groter wordt het aantal buitenlandse studenten dat een studie aan de TU volgt.

De vraag of de universiteit niet maximaal aan de ontwikkeling van de regio waaruit zij is voortgekomen moet bijdragen is gerechtvaardigd? Zeker nu uit onderzoek blijkt dat juist de aanwezigheid van kenniscentra bepalend zijn voor de ontplooiing van een regio tot high tech economie. Moeten universiteiten zich naast onderzoek en onderwijs actief richten op kennisexploitatie, de vermarkting van kennis en het opstarten van ondernemingen in de regio? Een pleidooi voor een nieuwe missie van de universiteit door Asje van Dijk en een reactie hierop van Robbert Baruch.

Dr. J.W. Asje van Dijk is sinds 2003 lid van het College van Gedeputeerde Staten in Zuid-Holland voor het CDA. In zijn portefeuille heeft hij o.a. ruimtelijke ordening, wonen, stedelijke vernieuwing, (kennis)economie.
Drs. Robbert Baruch is sinds 2003 lid van Provinciale Staten voor de PvdA.