Is kernfusie theater en hoe krijg je het in de krant? 20 april

Ddk

Gastcollege Academische Jaarprijs
Mijn wetenschap, jouw wereld

Het tweede gastcollege van de Academische Jaarprijs vindt plaats in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven. Communicatie over wetenschappelijk onderzoek voor een breed publiek is het onderwerp van de Academische Jaarprijs. Twee sprekers geven hun kijk op dit thema vanuit hun eigen invalshoek: de onderzoeker en de journalist.

Prof. dr. Prof. dr. Niek Lopes Cardozo, hoogleraar Plasmafysica Technische Universiteit Eindhoven.
Wat maakt kernfusie tot theater? De aandacht van publiek en pers weten te trekken met een Fusion Road show.

Dirk van Delft, wetenschapsjournalist NRC Handelsblad,
Dat mag in de krant! Hoe de redactie van NRC Handelsblad wetenschappelijk onderzoek selecteert, beschrijft en interessant maakt voor haar lezers.

De Academische Jaarprijs is een jaarlijkse prijs bedoeld om studenten en onderzoekers te motiveren om wetenschappelijk onderzoek op aansprekende wijze onder de aandacht van het brede publiek te brengen. De hoofdprijs van 100.000 euro wordt 1 juni uitgeloofd aan het team dat het beste plan daarvoor maakt. Ter inspiratie en motivatie van de finalistenteams, maar in feite voor iedereen die de kloof tussen wetenschap en samenleving kleiner wil maken, organiseert de Academische Jaarprijs gastcolleges.

Het gastcollege vindt donderdag 20 april plaats.
Lokatie: Auditorium Design Academy, Emmasingel 14 te Eindhoven Het begint om 16.00 uur (inloop vanaf 15.30 uur) en sluit om ca. 17.15 uur af met een borrel. Gelieve u aan te melden op www.ddkpartners.nl/gastcollegeajp Of bel Stichting Academische Jaarprijs (030) 281 9621 Contactpersoon: Tessie Vilé, vile@academischejaarprijs.nl
www.academischejaarprijs.nl