Time : 11:58:06
Date : 19 April 2006
Sender Name: Delhaize Group

Tom&Co opent haar 100ste winkel in Oudergem

Een strategie waarbij kwaliteit en het welzijn van de dieren centraal staan

Donderdag 20 april opent Tom&Co haar 100ste winkel. Het is een eerste stap in de expansieplannen van Tom&Co voor dit jaar waarbij in totaal 20 winkelopeningen zijn voorzien. De strategie van Tom&Co focust helemaal op kwaliteit. Maar daarenboven krijgt de klant ook zeer concurrentiële prijzen aangeboden doordat Tom&Co een uitgebreid gamma aanbiedt voor verschillende budgetten. De winkels spelen trouwens helemaal in op de laatste gezondheidstrends en hebben een ruim aanbod light-producten, individuele porties en verzorgingsproducten. Tot slot wordt veel belang gehecht aan het welzijn van de dieren. Dit blijkt uit de talrijke acties en partnerships van Tom&Co.

Tom&Co viert zijn 15-jarig bestaan

De eerste Tom&Co-winkel opende de deuren in Jette in 1991. Tom&Co was een pionier in zijn domein door als eerste een speciaalzaak te openen met uitsluitend voeding en toebehoren voor huisdieren. Maar liefst één familie op twee in België heeft op z'n minst één huisdier. Tom&Co bouwde dan ook snel een trouw klantenbestand op en groeide sterk in de loop van de jaren. In 2001 werd het assortiment in een aantal winkels uitgebreid met een aanbod levende dieren. In de afgelopen jaren werd dit concept steeds vaker toegepast waardoor het nu in ongeveer een derde van de winkels aanwezig is.

15 jaar na de opening van de eerste winkel is het merk uitgegroeid tot een nationale keten met 100 winkels verspreid over België en Luxemburg. Tom&Co haalt de helft van haar omzet in voeding en accessoires voor honden; iets meer dan een kwart van de omzet wordt gerealiseerd in voeding en toebehoren voor katten. Op jaarbasis telt Tom&Co maar liefst 6.350.000 klantenbezoeken.

Vandaag opent de honderste winkel feestelijk zijn deuren. Het is een symbolische mijlpaal voor Tom&Co die de start betekent van sterke expansieplannen voor 2006. In de loop van 2006 zijn immers nog maar liefst 19 bijkomende openingen gepland. De eerstvolgende Tom&Co-winkel opent de deuren in Lochristi op 26 april.

De nieuwe winkel in Oudergem biedt naast dierenvoeding en - accessoires ook levende dieren aan. Er worden zowel vogels als vissen en knaagdieren verkocht. De nieuwe Tom&Co heeft een oppervlakte van 450 m² en beschikt over een assortiment van 3.600 referenties.

De winkel bevindt zich op de Waversesteenweg 1152, vlakbij de metrohalte Hankar. Hij zal open zijn van maandag tot zaterdag van 8u30 tot 19u en op vrijdag tot 20u.

Een strategie die het beste wil voor haar klanten en voor de dieren

Tom&Co hanteert een duidelijke strategie waarbij alles draait rond kwaliteit. Er is niet alleen de kwaliteit van de producten, maar ook de persoonlijke service, advies op maat, een ruim keuzeaanbod en concurrentiële prijzen.

Het ruime assortiment van Tom&Co vertaalt zich in kwaliteitsvolle productengamma's voor elk budget. Tom&Co beschikt over twee huismerken: Pet's Budget en Tom&Co. Pet's Budget omvat een volledig gamma producten aan discountprijzen. Het huismerk Tom&Co biedt producten aan van vergelijkbare kwaliteit als de nationale merken maar aan lagere prijzen. Daarnaast zijn er uiteraard ook tal van nationale merken en exclusiviteiten te verkrijgen. Bovendien kan ook de Delhaize Plus-kaart worden gebruikt die recht geeft op een bijkomende korting en tal van aantrekkelijke getrouwheidsacties. Bij Tom&Co krijgt de klant per aankoopschijf van 1 euro 1 plus-punt toegekend. De Delhaize Plus-kaart kan in meer dan 1000 winkels verspreid over België gebruikt worden.

Inspelen op de gezondheidstrends bij dieren

Ook huisdieren blijven niet gespaard van trends. Zo wint het assortiment light-voeding voor dieren steeds meer aan belang. Na de winter wegen dieren vaak iets te veel. Zowel voor honden als voor katten bestaan light-producten die speciaal ontworpen zijn om dit probleem te verhelpen. Bovendien wordt ook steeds vaker omega 3 toegevoegd aan dierenvoeding. Evenwichtige dieetvoeding in combinatie met lange wandelingen is de ideale oplossing voor overgewicht.

Er worden ook steeds meer individuele porties aangeboden, in hoofdzaak voor katten. Hierdoor is het voor de klant heel gemakkelijk om de juiste dagelijkse hoeveelheid voeding aan het dier te geven. Tot slot zijn ook de verzorgingsproducten aan een opmars bezig. Tom&Co beschikt dan ook over een uitgebreide verzorgingsafdeling met shampoos, tandenborstels, antivlooienproducten, voedingssupplementen, vegetarische snacks, enz.

Welzijn van de dieren boven alles

Bij Tom&Co draagt men zorg voor dieren. Niet alleen voor het welzijn van de dieren in de winkel wordt gezorgd, maar er zijn ook duurzame samenwerkingsverbanden met externe partners, zoals Natuurpunt, Natagora en Dyadis. De samenwerking met Natuurpunt en Natagora is in eerste instantie een financiële ondersteuning van deze organisaties voor natuurbehoud. Bij Dyadis zorgt Tom&Co mee voor de opleiding van hulphonden voor mindervaliden.

Voor de verzorging en leefomstandigheden van dieren die in de winkel worden verkocht, legt Tom&Co zichzelf strikte eisen op. "We eisen van de leveranciers dat ze de jonge dieren in goede omstandigheden laten opgroeien. Zelf passen we in de Tom&Co-winkels strikte normen toe voor afmetingen van kooien, goede verluchting en verlichting, enz.", aldus Michel Zajusz, Senior Director Tom&Co. "Hierdoor kunnen de dieren in de best mogelijke omstandigheden opgroeien tot we ze verkopen aan een van onze klanten."

De actie 'Eetkommen van het hart' kent een groeiend succes

Daarenboven houdt Tom&Co al verschillende jaren de inzamelactie 'Eetkommen van het hart'. Tijdens deze actie kunnen klanten levensmiddelen aan asielen schenken voor achtergelaten honden en katten. De asielen kunnen immers enkel blijven bestaan dankzij het werk van vrijwilligers en de vrijgevigheid van schenkers. Het voeden van deze honden en katten is een enorme hap uit het budget. Ieder jaar probeert Tom&Co het publiek bij hierbij te betrekken met de actie "Eetkommen van het hart".

Van 2 tot 15 maart 2006 liep de inzamelactie 'Eetkommen van het hart'. De actie bracht dit jaar maar liefst 150 ton aan schenkingen op. Dit is ongeveer 20 ton meer dan in 2005 en wijst op het stijgende succes van deze inzamelactie.

Over Tom&Co
Tom&Co en Tom&Co Animal Center zijn gespecialiseerd in voedingsmiddelen, verzorgingsproducten en accessoires voor huisdieren: honden, katten, vissen, vogels, knaagdieren, ... Allemaal vinden ze in onze winkels precies wat ze nodig hebben of leuk vinden.

Tom&Co en Tom&Co Animal Center verwelkomen u graag in één van de 100 winkels verspreid over heel België en Luxemburg. Zoekt u een Tom&Co bij u in de buurt, surf dan naar: www.delhaize.be.

Persinformatie

Persrelaties Tom&Co
Laurence Jacques
Tel.: 02/412.20.84
Fax: 02/412.20.99
ljacques@delhaize.be

Persrelaties Delhaize
Katrien Verbeke
Tel.: 02/412.82.39
Fax: 02/412.29.58
kverbeke@delhaize.be

URL: http://www.delhaize.be