Gemeente Ede

nummer 079 / Ede, 19 april 2006

Wethouder van Zuilen geeft startsein

Kick Off BOS Bennekom

Na de Maandereng en Veldhuizen krijgt ook Bennekom zijn BOSproject. BOS staat voor : Buurt, Onderwijs en Sport. Donderdag 20 april 2006 om 14.00 uur vindt de aftrap voor dit project op het plein aan de Soetendaalseweg in Bennekom. Wethouder Van Zuilen zal deze kick off om 16.00 uur afsluiten.
Jongeren krijgen tijdens de Kick off zelf de kans ideeën aan te dragen voor sportieve en ontspannende activiteiten in de toekomst. Het bestaande weerbaarheidsproject Kick-Start zal in het BOS-project opgaan.

Doel van de BOS- projecten is het bestrijden van achterstanden bij de jeugd van 4 tot 19 jaar door middel van sport en bewegen. Het ministerie van VWS subsidieert BOS-projecten voor 50 %, de andere helft draagt de gemeente zelf bij. Voor het BOS-project Bennekom ontvangt de gemeente vier jaar lang EUR 20.000 per jaar.

Tijdens de Kick-Off zijn jongeren en omwonenden welkom. Er zullen sportactiviteiten worden verzorgd waaronder een demonstratie van een karatetraining. Jongeren kunnen met een stemkaart ideeën aandragen voor de opzet van een sportieve, ontspannende activiteit in de nabije toekomst. Aan het eind van de middag zal wethouder Van Zuilen met een jongere en welzijnswerker een voorstel uit de inschrijvingen kiezen. Deze activiteit zal in de toekomst in het kader van BOS opgezet worden.

Het project Kick-Start is in 2005 opgezet door Straathoekwerk Actium, in samenspraak met de gemeente Ede. Kick-Start is een weerbaarheidsproject, speciaal voor jongeren van 14 tot 18 jaar uit Bennekom.
Vanaf dinsdag 25 april start een karatetraining voor jongeren uit Bennekom. Het straathoekwerk van Actium gaat op deze wijze in op de vraag van verschillende jongeren uit Bennekom om een sportactiviteit op te zetten. De karatetraining is onderdeel van de weerbaarheidstraining, waarin de verdere ontwikkeling van sociale vaardigheden van de kandidaten centraal zullen staan. Tijdens de training komen diverse onderwerpen aan bod, zoals omgaan met normen en waarden binnen een groep, discipline, verantwoordelijkheid, groepsdruk, nee leren zeggen en middelengebruik. Het algemene thema is gezond gedrag.

De training wordt speciaal verzorgd voor jongeren in de leeftijd van 14 tot en met 18 jaar uit Bennekom. Het wordt gehouden op de dinsdagavond van 16.45 uur tot 18.15 uur in de gymzaal aan de Schoolstraat in Bennekom.