Gemeente Hellendoorn


ZinIn nieuwe naam voor Spoortheater, CRH en bibliotheek.

Spoortheater, Culturele Raad Hellendoorn en bibliotheek Hellendoorn-Nijverdal hebben zich de afgelopen jaren gezamenlijk gepresenteerd als Kulturhuspartners. De plannen voor vergaande samenwerking zijn nu klaar. Per 1 januari 2007 vormen deze stichtingen één culturele organisatie, onder de naam ZinIn. ZinIn is gevestigd in het Huis voor Cultuur en Bestuur, maar richt zich op de gehele gemeente Hellendoorn.

* Het ZINiN.theater biedt een professioneel theaterprogramma in een prachtige nieuwe theaterzaal. Daarnaast is er ruimte voor amateurverenigingen, zakelijke activiteiten en feesten.
* De ZINiN.bibliotheek heeft haar hoofdvestiging in het Huis voor Cultuur en Bestuur en vier filialen in Hellendoorn, Haarle, Daarle en Daarleveen. Informatie is en blijft een kerntaak, maar er valt steeds meer te beleven in de bibliotheek.

* ZINiN.cultuur ondersteunt en coördineert culturele evenementen in de gehele gemeente, zowel binnen als buiten.
* ZINiN.advies geeft praktische hulp aan amateurverenigingen in de vorm van adviezen, trainingen en facilitaire ondersteuning.

De ZinIn organisatie wordt een concern met een Raad van bestuur en een Raad van toezicht. Net als in de huidige organisaties, spelen vrijwilligers een belangrijke rol in de uitvoering van activiteiten. ZinIn wil midden in de Hellendoornse samenleving staan. Om de invloed van de achterban op de activiteiten van ZinIn te verzekeren wordt er een breed samengestelde adviescommissie ingesteld. Deze commissie kan intern en extern gevraagd en ongevraagd adviseren, maar zal zeker gehoord worden over de beleidsplannen van ZinIn.

Begin 2007 verhuist de organisatie naar het nieuwe gebouw. In januari start de bibliotheek op de nieuwe locatie, in maart volgt de rest van de organisatie. Begin mei zijn de openingsfestiviteiten gepland. Open Samenvatting ondernemingsplan in nieuw window Samenvatting ondernemingsplan