Gemeente Hellendoorn


En we noemen hetâ¦â¦..Huis voor Cultuur en Bestuur

Als werktitel was hij er al, de naam voor het nieuwe, prachtige gebouw in het centrum van Nijverdal. Maar straks zal hij ook in trotse letters prijken op de gevel.

Huis voor Cultuur en Bestuur.

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten dat dit ook de officiële naam wordt. Een naam, die de lading dekt. Een naam voor een gebouw dat straks het culturele en bestuurlijke hart van de gemeente Hellendoorn is. Een gebouw waarin de inwoners van de gemeente het gevoel moeten hebben dat het ook van hen is. Dat het ook hun huis is. Hun Huis voor Cultuur en Bestuur.

Het wordt een huis met één ingang, maar met vele mogelijkheden. Het theater, de bibliotheek, het gemeenteloket, het café, de VVV, het CWI/UWV, de bibliotheek, de culturele raad en het steunpunt voor vrijwilligers: alles is te vinden in het nieuwe Huis voor Cultuur en Bestuur.
Het verlengen van het rijbewijs kan voortaan in één moeite door gecombineerd worden met het lenen van een boek, het kopen van een cadeaubon of het reserveren van een kaartje voor een toneelvoorstelling. En, niet te vergeten, het drinken van een lekkere kop cappuccino in het grand café.

Het Huis voor Cultuur en Bestuur wordt, met andere woorden, het meest publieke gebouw van de gemeente. Dat verdient een bijzondere aanpak. Daar is dan ook voor gekozen. Claus en Kaan Architecten uit Amsterdam ontwierp een gebouw dat niet alleen al deze functies in zich verenigt, maar daarnaast ook nog eens kracht en sfeer uitstraalt, die de ambities van al de betrokken organisaties onderstrepen.

Het is een grote investering, zowel in tijd, energie als geld. En hoewel het een complex gebouw is, stemt de uitvoering tot nu toe tot grote tevredenheid.

Wij denken dat het nieuwe Huis voor Cultuur en Bestuur de investering meer dan waard is. Het samengaan van al die organisaties leidt, nu al, tot samenwerking en nieuwe ideeën.
Wij hebben er zin in!