Politie Haaglanden

persberichten 20 april

Haaglanden, 20-04-2006

Politie zoekt getuigen overval
Den Haag - Op woensdag 19 april omstreeks 14.20 uur is in haar woning aan de Twickelstraat een 83-jarige vrouw overvallen. Na aanbellen drongen twee mannen de woning in waarbij zij de vrouw opsloten. De daders hebben de hele woning doorzocht waarna zij met enkele euro's ervandoor gingen.
Signalement van de twee mannen: blank; leeftijden tussen de 20 en 30 jaar; beiden droegen een jack met capuchon. De politie verzoekt getuigen zich te melden bij politiebureau Zuiderpark telefoon 0900 - 88 44.

Babbeltruc
Den Haag - Een 84-jarige Haagse is op woensdagmorgen slachtoffer geworden van een babbeltruc. De vrouw was de ramen van haar woning aan de Melis Stokelaan aan het zemen, toen zij werd aangesproken door een jonge man. Hij vertelde de vrouw dat hij van Eneco was en voor een controle kwam. Hierop heeft de vrouw de man binnen gelaten waarop hij door de woning is gelopen. Op zijn vraag of het slachtoffer in het bezit was van een pinpas, heeft de vrouw haar pas laten zien de man haar pincode doorgegeven. Toen de man de woning had verlaten, bleek de giropas van het slachtoffer weg te zijn. Navraag bij het postkantoor wees uit dat er inmiddels 1250,- van de rekening van het slachtoffer was opgenomen.

Winkeldief aangehouden
Den Haag Op woensdag 19 april omstreeks 12.30 uur kreeg Politie Haaglanden een melding dat er in een supermarkt aan de Theresiastraat een winkeldief was betrapt. Ter plaatse bleek de verdachte, een 46-jarige Hagenaar, een mes te hebben waar hij het winkelpersoneel mee bedreigd had. De verdachte is aangehouden en ingesloten.

Gestolen fiets aangetroffen
Den Haag Op woensdag 19 april omstreeks 17.00 uur zag een motorsurveillant een man fietsen op een damesfiets zonder slot. De man, een 39-jarige Hagenaar, is staande gehouden en toen bleek dat de fiets gestolen was. De man is aangehouden en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden met gestolen fiets
Den Haag Op woensdag 19 april om 10.40 uur is in de Vondelstraat een 27-jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. Agenten zagen de vrouw op een damesfiets rijden en controleerden haar. Tijdens controle bleek dat de fiets als gestolen stond gesignaleerd. De fiets en de vrouw zijn meegenomen naar een politiebureau alwaar de zaak wordt onderzocht.

Vrouw aangehouden met gestolen kinderfiets
Den Haag Op woensdag 19 april om 12.55 uur is op de Parallelweg ter hoogte van de Vaillantlaan een 25 jarige vrouw uit Den Haag aangehouden. Agenten zagen de vrouw fietsen op een kinderfiets. Tijdens controle bleek dat deze fiets van diefstal afkomstig is. Vrouw en fiets zijn meegenomen naar een politiebureau voor verder onderzoek.

Beginnende bestuurder goed in de fout
Rijswijk Op donderdag 20 april om 01:00 uur werd op de Haagweg een 21-jarige automobilist uit Den Haag aangehouden. De man werd bij een routinecontrole gecontroleerd waarna bleek dat hij alcohol had gedronken. De man blies aan het bureau 195 ug/l. Aangezien de man beginnend bestuurder was (alcohollimiet 88 ug/l) kreeg hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Tevens bleek dat het rijbewijs van de man reeds eerder was ingevorderd vanwege rijden onder invloed.

Verdachten diefstal fiets aangehouden
Kwintsheul Op dinsdag 18 april om 18:30 uur zag een 15-jarige jongen dat vanuit zijn garage aan de Leeuwerik zijn fiets werd gestolen. De verbouwereerde eigenaar zag nog net een onbekende man op zijn fiets de straat uit fietsen. Op woensdag 19 april bleek dat zijn fiets op internet te koop werd aangeboden. De moeder van de jongen maakte via internet een afspraak met de verkoper in een woning aan de Meppelweg en herkende daar de fiets. Hierna ging men terug naar de politie waarna een tweede afspraak volgde echter nu met enkele politieagenten. Op een parkeerterrein aan de Jaap Edenweg werden twee Hagenaars (17 en 15 jaar) die met de fiets kwamen aanlopen aangehouden. Bij de insluiting van de 17-jarige verdachte bleek dat op zijn GSM een foto stond van deze verdachte met een vuurwapen in zijn hand. Hierop werd zijn woning doorzocht waarbij een 6 mm wapen met munitie en een bivakmuts aangetroffen. De verdachten zitten nog vast voor nader verhoor en de politie doet nader onderzoek naar het wapen en de bivakmuts.

Politie ontmantelt hennepkwekerij
s-Gravenzande Op woensdag 19 april om 09:30 uur werd in een woning aan de Kievit een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal werden 215 planten aangetroffen. De politie nam de kwekerij in beslag. Twee bewoners (47 en 32 jaar) werden aangehouden.

Bewoner na ontruiming woning aangehouden
Voorburg Op woensdag 19 april om 09:30 uur werd in een woning aan de Jan Mulderstraat een 29-jarige bewoner aangehouden. De politie ondersteunde de deurwaarder bij de ontruiming van de woning. De bewoner kon zijn aanstaande uitzetting niet verkroppen en bedreigde de politieagenten waarna hij werd aangehouden.

Verdachte woning inbraak aangehouden
Voorburg Op woensdag 19 april tussen 16:50 en 17:30 uur werd er in een woning aan de Distelweide ingebroken. De bewoner zag bij thuiskomst een man weglopen en waarschuwde de politie. Na een zoektocht werd een 26-jarige man uit Leidschendam aangehouden. Aan het bureau bleek dat de man echter niets met de inbraak te maken had waarna hij direct in vrijheid werd gesteld. De politieagenten gaven het echter niet op en kregen korte tijd later een melding dat er in de Tulpentuin een man zich verdacht gedroeg. Op de Elzenlaan werd vervolgens een 19-jarige Rijswijker aangehouden. In zijn fouillering trof de politie diverse juwelen aan die afkomstig waren uit de woning aan de Distelweide. In een tuin aan de Tulpentuin werd een lap-top aangetroffen en nog enkele juwelen gevonden die eveneens uit de woning afkomstig waren. De verdachte werd ingesloten voor nader verhoor.

Verdachte snelkraak op heterdaad aangehouden
Leidschendam Op donderdag 20 april om 04:20 uur hoorden te voet surveilleerden politieagenten op de Noordsingel nabij het winkelcentrum Leidsehage een hoop glasgerinkel. Zij stelden direct een nader onderzoek in en zagen dat er aan de zijde van A & H een grote winkelruit was vernield. Meteen hierna werd er in het pand een inbraak alarm gemeld. Met inmiddels gewaarschuwde collegas werd het pand afgezet. De agenten zagen vervolgens een man met bivakmuts in de richting van een nooduitgang lopen en gekomen bij deze uitgang sloeg de man met een grote klauwhamer de nooddeur open waarna hij direct werd overmeesterd. De man, een 35-jarige Amsterdammer, had een grote tas bij zich waarin hij 527 pakjes sigaretten had verstopt die hij bij de A & H had weggenomen. In de winkel werd door de man een grote ravage aangericht. Diverse laden en kasten waren opengebroken en met grof geweld vernield. Bij zijn aanhouding verklaarde de man met de trein naar Leidschendam te zijn gegaan om daar zijn slag te kunnen slaan. Hij had echter niet op de oplettende politieagenten gerekend.