Politie Hollands Midden

Datum: 20 april 2006

Lisse Aanrijding Op woensdag 19 april, omstreeks 14.30 uur, heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Heereweg. Agenten waren ter plaatse een melding aan het afhandelen. Een tractor had daar al rijdend een tank verloren. De klep van de tank was open gegaan en er was vloeibaar papier op de weg terecht gekomen. Tijdens het oponthoud rijdt een 32-jarige man uit Zwaanshoek met zijn auto tegen de achterste stilstaande auto aan. Deze auto schuift achterop de daarvoor stilstaande auto. De 2-jarige dochter van een 41-jarige automobiliste uit Hillegom die in de tweede auto zat had door het ongeluk last van haar nek en wordt voor de zekerheid overgebracht naar het LUMC.

Voorhout Snelheidsovertreder raakt rijbewijs kwijt

De politie heeft donderdag 20 april rond 00.15 uur het rijbewijs ingevorderd van een 41 jarige automobilist uit Gouda. De agenten gingen tot invordering over nadat zij op de 's Gravendamseweg met behulp van de 'lasergun' vaststelden dat de man met zijn auto de maximumsnelheid overschreed met 61 km/h. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 60 km/h. De 'lasergun' registreerde dan ook een snelheid van 125 km/h wat met correctie uitkwam op 121 km/h. De agenten gingen achter de hard rijdende automobilist aan en wisten hem op de Parklaan in Sassenheim aan de kant te zetten. De politie maakt proces-verbaal op en vorderde het rijbewijs in voor het ernstig in gevaar brengen van de verkeersveiligheid.

Leiden Mishandeling Een 25-jarige man uit Den Haag heeft aangifte gedaan van mishandeling. De man liep samen met een vriend op woensdag 19 april, omstreeks middernacht, over de Morsweg naar het station. Zij kwamen terug van sporten. Op de Morsweg werd de Hagenaar door een jongen tegen zijn rug aangeduwd en vervolgens geschopt en geslagen. De Hagenaar valt tegen de grond aan en ziet een tweede jongen op dat moment een stoeptegel naar hem gooien. Doordat de Hagenaar op de grond ligt lukt het hem net niet om de tegel goed te ontwijken. De tegel komt op zijn voet terecht. De jongens rennen vervolgens weg. De Hagenaar en zijn vriend, een 24-jarige Leidenaar, zijn naar huis gegaan. De volgende ochtend is de Hagenaar naar het ziekenhuis gegaan om naar zijn voet te laten kijken en deed hij aangifte bij de politie. De aanleiding van de mishandeling is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leiden Politie vindt hennepknipperij in woning

De politie rook woensdagmiddag 19 april bij een woning aan de Willem de Zwijgerlaan een sterke henneplucht. Het was de politie bekend dat daar vorig jaar in een woning een hennepkwekerij was ontdekt. De agenten gingen dan ook aan de bel en stelden een onderzoek in de woning in. Op de zolder werd in vuilniszakken voor ongeveer 4 kilogram aan henneptoppen en vermalen hennepblad gevonden. Ook stond er een machine om henneptoppen te scheiden van het blad. De 41 jarige bewoner werd daarop aangehouden en is ingesloten. In de auto van de verdachte trof de politie een kleine hoeveelheid vermoedelijk cocaïne aan. In de woning werden ook nog eens 5 grote vuurpijlen en een verboden steekwapen gevonden. De politie heeft dit alles in beslag genomen. Vandaag wordt het onderzoek voortgezet.

Leiden Politie houdt man met gestolen jas aan

Een inwoner van Leiden zag woensdagmiddag rond 15.15 uur op de Kaasmarkt een man zitten die zijn gestolen jas droeg. Op dinsdag 11 april was die uit een onbewaakte garderobe van een studentensociëteit aan het Rapenburg gestolen. De Leidenaar belde onmiddellijk 1-1-2. Agenten hielden vervolgens de man in de gestolen jas aan. Deze 43 jarige Leidenaar vertelde dat hij de jas gevonden had en er niet aan gedacht had om dit te melden bij de politie. Omdat de verdachte bekend staat als een notoire veelpleger wordt hij vrijdag 21 april voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Rijnsaterwoude Diefstal uit leegstaand pand De eigenaar van een leegstaande woning aan de Herenweg heeft aangifte gedaan van diefstal. Op woensdag 19 april, omstreeks 14.15 uur, betrapte hij twee jongens in de woning. Hij had twee fietsen tegen het hek aan zien staan en omdat hij de laatste tijd vaker gereedschap miste uit het pand ging hij een kijkje nemen. Hij trof twee jongens aan die het pand uit kwamen lopen. In het pand stonden tassen gevuld met gereedschap en oud ijzer klaar om meegenomen te worden. De eigenaar belde de politie die de twee jongens heeft aangehouden. De twee jongens, een 23-jarige (woonplaats onbekend) en een 16-jarige jongen uit Alphen aan den Rijn zijn op het bureau gehoord en hebben bekend uit de woning spullen te willen meenemen. Omdat de 23-jarige meerdere strafbare feiten op zijn naam heeft staan wordt hij vrijdag 21 april voor de rechter-commissaris geleid.

Nieuwerkerk a/d IJssel Politie houdt verdachten inbraak in kerk aan

De politie heeft donderdag 20 april drie mannen uit Leidschendam van 17, 18 en 23 jaar aangehouden. De politie kreeg rond 00.55 uur via 1-1-2 een melding dat gezien was dat twee mannen over het hek bij de Nederlands Hervormde Kerk aan de Kerkgang klommen. De beller vertrouwde het niet en belde de politie. De politie ging direct ter plaatse. Aangekomen bij de kerk sprongen twee mannen door een opengebroken kerkraam naar buiten en zetten het op een rennen. De agenten zetten de achtervolging op hen in. Eén van hen sprong om uit de handen van de agenten te blijven in een sloot aan de Dorpsstraat. Uiteindelijk besloot hij toch maar uit het water te komen en werd ingerekend. Vervolgens ging de politie door met haar zoekactie naar de andere verdachte. Dit had succes. Hij zat in een auto die op de Groeneweg werd gecontroleerd en werd bestuurd door een derde man waarvan de politie denkt dat hij eveneens aandeel heeft bij de inbraak. Alle verdachten zijn ingesloten. Vermoedelijk werd er bij de inbraak zilverwerk en kleingeld buit gemaakt. De politie zal daar nader onderzoek naar doen.

Nieuwerkerk aan den Ijssel Pogingen woninginbraak

Woensdag 19 april is tussen 11.00 en 11.15 uur geprobeerd in te breken in een woning aan de Eendendaal. De bewoner was thuis toen er werd aangebeld. Toen de bewoner niet reageerde op het aanbellen hoorde hij direct daarna dat zijn voordeur werd geopend. De bewoner dacht dat het familie was, en wilde de deur openen. Hij voelde echter dat de deur vanaf de andere kant werd tegengehouden. Toen hij uiteindelijk de deur kon openen zag hij nog net een persoon met een donkere huidskleur wegrennen. Vermoedelijk werd de deur geopend met een valse sleutel. In de nacht van donderdag 20 april, omstreeks 02.50 uur, hoorden bewoners van een woning aan de Spaansezoom geluiden bij hun woning. De man is naar beneden gelopen om poolshoogte te nemen. Toen hij de gordijnen opzij schoof zag hij twee mannen staan die gelijk wegrenden bij het zien van de bewoner.

Waddinxveen Oplettende getuige voorkomt diefstal Voor de tweede keer in een half jaar meldde een oplettende getuige een inbraak aan de Staringlaan. De vrouw was in december 2005 getuige geweest van een inbraak in een bedrijf aan de Staringlaan waarna zij de politie belde. Vannacht, donderdag 20 april, was het weer zover. De vrouw hoorde een ruitje sneuvelen en keek naar buiten. Zij zag drie mannen bij het zakencentrum aan de Staringlaan staan. Zij belde de politie die direct ter plaatse ging. De mannen waren inmiddels door een andere auto gestoord waarna ze waren weggegaan. Bij het zakencentrum bleek dat er een zijdeur kapot was gemaakt. De inbrekers waren echter niet verder gekomen dan de hal. De politie bedankt de alerte getuige voor haar melding en zet het onderzoek naar de inbraak voort.

Waddinxveen Aanhouding na brandstichting

De politie heeft woensdag 19 april om 15.20 uur een 48 jarige Waddinxvener aangehouden op verdenking van brandstichting aan een woonwagen op het kamp aan de Pater Jornaweg. De verdachte werd ter plaatse aangehouden na verklaringen van omstanders. In de auto van de verdachte werd een jerrycan benzine en een bijl aangetroffen. De verdachte moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan brandwonden. Een andere bewoner van het kamp werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis vanwege ademhalingsproblemen.

Zevenhuizen Botsing tussen drie auto's Op de Swanlaweg in Zevenhuizen ontstond op woensdag 19 april, omstreeks 19.15 uur, een botsing waarbij drie auto's betrokken waren. Een 18-jarige vrouw uit Voorschoten reed over de Swanlaweg in de richting van de Burgemeester Klinkhamerweg. Voor haar stonden twee auto's stil voor het rode verkeerslicht, aan het einde van een rij wachtende auto's. De Voorschotense kon omdat zij haar ogen niet constant op de weg gericht had niet meer op tijd tot stilstand komen en klapte achterop de achterste auto. Deze auto klapte achterop de auto daarvoor. Een 66-jarige automobilist uit Zoetermeer en een 49-jarige man uit Zevenhuizen raakten niet gewond. De Voorschotense is voor controle overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---


---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --