Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 20-04-2006

Actie in Kanaleneiland

UTRECHT Op vrijdag 14 april hield de politie een actie in Kanaleneiland-Noord in samenwerking met wijkbureau Zuidwest en diverse woningbouwverenigingen om de overlast en de criminaliteit in kaart te brengen en terug te dringen.

De politie hield samen met de partners in veiligheid een zogenaamde wijkschouw in Kanaleneiland-Noord, om de wijk in kaart te brengen en zogenaamde aandachtgebieden te ontdekken. Er werden opvallende zaken uit de wijk in kaart gebracht, zoals plekken waar restanten van buit achterblijven, geforceerde doorgangen, vluchtroutes en hangplekken van jeugd. Dankzij deze actie heeft de politie een nog beter beeld van de diverse locaties en kunnen ook de surveillances van de politie hierop afgestemd worden.

Op de Van Heuven Goedhartlaan, Vasco da Gamalaan en de Europalaan werd door de politie s avonds een verkeerscontrole gehouden. In totaal werden acht mensen aangehouden voor o.a. het rijden onder invloed van alcohol, het niet konen tonen van een geldig identiteitsbewijs, het negeren van een stopteken van de politie en het rijden zonder rijbewijs. In totaal werd er 14 keer proces-verbaal opgemaakt.

Straatroof

UTRECHT Op maandagavond 17 april werd op de Rooseveltlaan een vrouw beroofd van haar tas.

Omstreeks 21.00 uur liepen twee vrouwen over de Bernadottelaan in de richting van de Rooseveltlaan. Ter hoogte van een eetcafé zagen zij een zestal personen staan. Vanuit deze groep werd iets naar de vrouwen geroepen, maar hier reageerden zij niet op. Ze vervolgden hun weg en liepen de Rooseveltlaan op in de richting van de Prins Clausbrug. Even later hoorden ze personen in hun richting rennen, waarna plotseling één van deze personen de handtas van één van de vrouwen uit haar hand trok. Hierop renden de personen, twee jongens, door en sloegen direct linksaf, parallel aan de Prins Clausbrug, in de richting van de Trumanlaan.

Het signalement van de twee jongens luidt: beiden ongeveer 17 jaar oud, getinte huidskleur, 1.70 meter lang, smal postuur. Tevens droegen ze beiden een donkere jas met een met capuchon op hun hoofd. De ene jongen in de kleur blauw, de ander in het zwart.

De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met het Straatroofteam van de politie, tel.: 0900 - 88 44.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT Bij een winkel aan de Roelantdreef heeft de politie woensdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Door de beveiliging van de levensmiddelenwinkel werd omstreeks 17.30 uur gezien dat een man zich verdacht in de winkel gedroeg. Uiteindelijk werd gezien dat de man met een groot aantal pakken koffie de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. De 47-jarige dief uit Utrecht werd aangehouden en aan de politie overgedragen. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Bromfietsbestuurder onder invloed aangehouden

UTRECHT Woensdagavond heeft de politie een man aangehouden voor het rijden onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bromfietsbestuurder door het rode verkeerslicht op de Humberdreef rijden. Tevens schoot de man zonder te kijken de Einsteindreef over. De bestuurder kreeg op de Garnegiedreef een stopteken. Nadat de 35-jarige bestuurder uit Utrecht met moeite van zijn bromfiets was gestapt moest hij een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 750 ug/l uit. Hij werd met een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur naar huis gestuurd.

Politie treft grote hoeveelheid gestolen fietsen aan

UTRECHT De politie heeft bij een rijwielhandel aan de Amsterdamsestraatweg een grote hoeveelheid gestolen fietsen aangetroffen.

Bij de politie was de afgelopen tijd informatie binnengekomen dat een rijwielhandel aan de Amsterdamsestraatweg zich schuldig maakte aan het verkopen van gestolen fietsen. Woensdagmiddag trof de politie in de winkel 37 fietsen aan die van diefstal afkomstig waren. De 58-jarige eigenaar en zijn 33-jarige zoon werden beiden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

De politie roept mensen op die recent een fiets bij een rijwielhandel aan de Amsterdamsestraatweg hebben gekocht zich te melden. Het is namelijk goed mogelijk dat u dan op een gestolen fiets rijdt. Als blijkt dat de fiets gestolen is wordt hij in beslag genomen. Maar u loopt niet het risico aangehouden te worden tijdens een controle.

Gestolen motorscooters in woning

UTRECHT In een woning aan de St. Eustatiusdreef heeft de politie woensdagmiddag vier motorscooters aangetroffen.

Getuigen belden omstreeks 12.25 uur naar de politie omdat men zag dat een aantal mannen een scooter uit een aanhangwagen haalden en het niet vertrouwden. De politie ging op onderzoek en trof voor een portiek aan de St. Eustatiusdreef twee autos aan. Achter een van de autos zat een aanhanger waar vermoedelijk de scooter in gestaan had.

Op de vraag of een van de mannen iets van een scooter wist, antwoordde men negatief. Verder politieonderzoek bracht de agenten bij een woning op de vijfde verdieping van de flat. Op aanbellen werd de deur niet opengedaan. Nadat de deur was geforceerd werden in de woning twee scooters aangetroffen. Op het balkon stonden nog twee scooters. Tevens werden in de woning blanco kentekenbewijzen aangetroffen. Zes mannen vier van 19 jaar en twee van 18 jaar oud uit Utrecht, Amersfoort en Den Haag - werden aangehouden en in verzekering gesteld. De politie onderzoekt of alle scooters van diefstal afkomstig zijn.

Rijden met rijontzegging

UTRECHT Op de Franciscusdreef heeft de politie woensdagmorgen een man aangehouden voor het rijden met een rijontzegging.

Tijdens een controle kreeg een 52-jarige bestuurder uit Utrecht omstreeks 10.05 uur een stopteken. De man had de maximumsnelheid overschreden en kreeg een bekeuring. Op het moment dat de agenten de gegevens van de Utrechter wilde controleren, ontdekten zij dat de man een rijontzegging had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.