Gemeente Bernheze


#RSS

Nieuwe milieustraat in Heeswijk-Dinther

De gemeenteraad heeft besloten om een nieuwe milieustraat voor Bernheze in te richten op de Morgenstond 2 in Heeswijk-Dinther. De raad heeft tegelijkertijd besloten de gemeentewerf daar te sluiten en een nieuwe werf te bouwen in combinatie met een nieuwe brandweerkazerne aan t Runneke in Nistelrode.

Enkele jaren geleden startte de gemeente voorbereidingen om te komen tot goede adequate huisvesting om de service en bedrijfsvoering op het gewenste niveau te brengen. Ook een nieuwe milieustraat was onderwerp van studie in die voorbereidingen. De milieustraat aan de Morgenstond in Heeswijk-Dinther fungeert als tijdelijke milieustraat voor Bernheze.

Omdat er geen goede, geschikte andere locaties voorhanden bleken, is besloten om de nieuwe milieustraat te realiseren op de bestaande locatie aan de Morgenstond. De nieuwe milieustraat zal een deel van het terrein dat de werf nu nog in gebruik heeft overnemen, om een zo optimaal mogelijke voorziening te maken. Met de investeringen die daarvoor nodig zijn, moeten we immers weer jaren vooruit kunnen. De bedoeling is om dit jaar de nieuwe milieustraat te realiseren.

Wijzigingen in de aanbiedmogelijkheden
De aanpassingen aan de bestaande milieustraat zullen ingrijpend zijn. Dat betekent dat tussentijds maatregelen nodig zijn, die gevolgen hebben voor zowel de openingstijden als de aanlevermogelijkheden van de afvalstromen op de milieustraat. Vanaf begin mei tot eind dit jaar kan dat het geval zijn. Wilt u deze periode naar de milieustraat, houdt dan De Bernhezer en deze site in de gaten.

feed