Ingezonden persbericht


persbericht

Remtech nederland breidt portfolio uit met securityproducten

Kwalitatieve aanvulling op modulair opgebouwde computerruimtes

Sliedrecht, 20 april 2006, Remtech Nederland, gespecialiseerd aanbieder van beveiligde, modulair opgebouwde computerruimtes, levert sinds kort ook aanverwante securityproducten. Na een zorgvuldige selectie heeft Remtech de drukontlastkleppen van Puma en de kabeldoorvoeren van Koldlok aan het portfolio toegevoegd. Beide producten onderscheiden zich door hoge kwaliteit en flexibele toepasbaarheid.

Het uitbreiden van het leveringsprogramma heeft alles te maken met het feit dat Remtech volledig veilige computerruimten wil realiseren met kwalitatief hoogstaande materialen. "Het gehele concept voor de modulaire wanden en vloeren hebben we zelf ontworpen. Uitgangspunt daarbij was onder andere de eis dat deuren en overdrukroosters geen zwakke plekken mochten vormen. Ze dienen dezelfde bescherming te bieden als de wanden van de ruimte. Echter ook in traditioneel gebouwde computerruimten zijn overdrukroosters noodzakelijk. Voor dergelijke ruimten zijn we op zoek gegaan naar overdrukroosters die aan de hoogste eisen voldoen en hebben deze bij Puma gevonden. Ook voor kabeldoorvoeren in de vloeren geldt dat deze moeten voldoen aan onze hoge kwaliteitseisen. De bestaande kwaliteiten vonden we niet toereikend. De doorvoeren van Koldlok zijn dat wel.", aldus Bas van Asten, algemeen directeur van Remtech Nederland.

Puma Drukontlastkleppen

De drukontlastkleppen, ook wel overdrukroosters genoemd, worden toegepast in ruimten waar een automatische blusgasinstallatie is geïnstalleerd. Tijdens het blussen verspreiden deze systemen inerte gassen en ontstaat overdruk. Om explosie te voorkomen worden daarom overdrukroosters gemonteerd, die zich openen bij een bepaalde luchtdruk waardoor zuurstof kan worden afgevoerd. De roosters van Puma (PRD-serie) zijn maar liefst 2 uur brandwerend en getest volgens de BS-476 pt. 20-normering. De gegalvaniseerde stalen constructie werkt volledig mechanisch. In tegenstelling tot vergelijkbare producten bestaat de Puma-serie uit complete concepten: een binnensectie met lamellen die zijn voorzien van contragewichten, een geveldoorvoer en een buitensectie. De geveldoorvoer is variabel, voor wanden van 70 tot 300 mm en kan desgewenst worden uitgerust met anti-inbraakprofielen. De buitensectie is voorzien van een afsluitklep ter bescherming tegen weersinvloeden. Dit onderdeel kan ook worden voorzien van een metalen rooster . Naast drie standaardmaten is maatwerk mogelijk in elke gewenste kleur en afmeting. Remtech kan adviseren bij het toepassen van drukontlastkleppen, zoals het bepalen van de juiste afmeting.

Koldlok Kabeldoorvoeren

De kabeldoorvoeren van Koldlok worden toegepast in verhoogde vloeren van computerruimtes. De opening biedt ruimte om kabels door te voeren zonder dat daarmee direct ook de koude lucht van onder de vloer wordt meegevoerd. De borstels van de Koldlok-doorvoeren zijn dikker dan andere kwaliteiten en functioneren daardoor uiterst effectief. Ze zijn leverbaar in diverse uitvoeringen en afmetingen.

Over Remtech
Remtech Nederland B.V. is gespecialiseerd in het bouwen van beveiligde computerruimtes en exclusief distributeur van ModuSec 'modular security rooms' voor Europa. Daarnaast voert het bedrijf aanvullende producten, zoals overdrukroosters van Puma en .kabeldoorvoeren van Koldlok. ModuSec is een modulair bouwsysteem, gebaseerd op met gemodificeerd fenolschuim geïsoleerde panelen. Hiermee is het mogelijk binnen korte tijd op maat gemaakte computerruimten te realiseren die optimale bescherming bieden tegen brand, hitte, rook, water, gas en inbraak. Remtech werkt samen met partners als HP, Lasent, Connecto Networks en Gitis. Tot de klanten behoren The Bodyshop, Jumbo Supermarkten, Milieudienst Zuid-Holland Zuid, Nefit en e-on Power Generation. Kijk voor meer informatie op www.remtech.nl.



Ingezonden persbericht