Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 20 april 2006

Hoornse Vaart viert 25-jarig bestaan met feestweek

Op 1 april 2006 bestond zwembad De Hoornse Vaart 25 jaar. Dit wordt gevierd in de eerste week van mei. De feestweek staat bol van de activiteiten, voor zowel kinderen als volwassen zwemmers.

In 25 jaar tijd heeft zwembad De Hoornse Vaart zich ontwikkeld van een destijds modern golfslagbad tot één van de vijf grootste zwembaden van Nederland, met een overdekt 50-meterbad, een grote en unieke waterspeeltuin voor de kleintjes, een mooi buitenbad, een binnen- en buitenglijbaan, enzovoort.

De bezoekers worden getrakteerd op allerlei feestelijke activiteiten in de week van maandag 1 tot en met zondag 7 mei. Kinderen met minimaal een A-diploma kunnen in de feestweek dagelijks van 13.00 tot 14.00 uur komen duiken op schelpen. Daarvoor zijn echte schelpen van het Zee-aquarium in Bergen aan Zee geleend. De schelpen hebben punten; wie de meeste punten opduikt, maakt kans op een Mp3-speler. Er is er elke dag één te winnen. Aansluitend is er elke middag van 14.00 tot 16.00 uur circuit zwemmen. Hiervoor wordt het 25-meterbad ingericht met een spelparcours, met het thema piraat. Het parcours is voor kinderen van 6 tot 12 jaar met minimaal zwemdiploma A.

Volwassenen kunnen dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 10.00 uur en van 10.30 tot 11.00 uur meedoen aan een les aquarobics (bewegen op muziek).

Het feestprogramma biedt verder nog een sportinstuif op dinsdag (bij mooi weer buiten), twee keer een pannatoernooi (voetbal in een kooi), een kinderdisco in het water, en als afsluiting een show door de beroemde Ronald Mc Donald clown met aansluitend een ballonnenwedstrijd. De show op zondag is gratis; de andere activiteiten zijn inbegrepen bij de normale toegangsprijs. Tijdens de feestweek zijn mooie prijzen te winnen. De winnaar van de ballonnenwedstrijd krijgt een stoere kinderfiets ter waarde van E 250,-. Daarnaast kunnen betalende bezoekers elke dag meedoen aan een prijsvraag met kans op een waardebon van Intersport.

Meer informatie over de feestweek is te vinden op www.hoornsevaart.nl.