Gemeente Sint-Oedenrode


Presentatie brochure Boerderij-fietsroutes

Onder veel belangstelling van bewoners van de in de nieuwe brochure getoonde boerderijen is op 19 april jl. de presentatie van deze mooie brochure `twee boerderij-fietsroutes langs interessante boerderijen in Sint-Oedenrode en omgeving' georganiseerd. Wethouder M. Thijssen, wethouder van o.a. Cultuur, Toerisme en Recreatie overhandigde de brochure aan de voorzitter van de Vereniging voor Toerisme en Recreatie, de heer N. van Dijk.

De wethouder gaf aan dat in 2005 het erfgoedplan is vastgesteld. In dit plan staat een kort overzicht van de historische ontwikkeling van dit gebied en een inventarisatie van wat er van dit Roois culturele verleden nog is overgebleven. Doel hiervan is de Rooise geschiedenis meer bekend te maken bij de bevolking en te laten zien wat onze identiteit is. Maar ook willen we dit Rooise verleden delen met recreanten en toeristen die met onze streek kennis komen maken, aldus de wethouder.

Een van de eerste projecten die hierbij bedacht zijn is het ontwikkelen van een boerderijenfietsroute. Sint-Oedenrode bezit namelijk nog tal van karakteristieke boerderijen, gelegen in het zo kenmerkende en kleinschalige cultuurlandschap van de Meierij. Eerst is een inventarisatie van deze boerderijen gemaakt en beschreven, en vervolgens gepresenteerd in een mooie brochure waarin ook foto's van deze boerderijen zijn opgenomen.

De brochure, die vanaf 20 april te koop is bij de Rooise VVV-winkel, is mede tot stand gekomen dankzij financiële steun van de Europese Unie in het kader van de Leader+ regeling.