1e persbericht van donderdag 20 april 2006

Eindhoven, 20-04-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie pakt helers van fiets

De politie kreeg donderdag rond 0.10 uur de melding dat twee mannen een fiets probeerden te verkopen aan voorbijgangers. Op de Rechtestraat trof de politie de mannen aan. Een van de mannen verklaarde dat hij de fiets had gestolen en had doorverkocht aan een 38-jarige Eindhovenaar. De politie vond de fiets bij hem thuis, de man heeft vrijwillig afstand gedaan van de fiets. De twee verdachten, een 27-jarige en een 31-jarige Eindhovenaar, zijn door de politie aangehouden.

Eindhoven: Politie houdt personen met verdovende middelen aan

De politie kreeg woensdag om 18.55 uur de melding van de douane dat op de Noord Brabantlaan twee mannen in een personenauto vermoedelijk aan het dealen waren. In het voertuig werd een tas aangetroffen met daarin de nodige spullen voor de verwerking en handel van verdovende middelen. De twee Eindhovenaren van 21 en 22 jaar zijn door de politie aangehouden en ingesloten.

Helmond: Auto weggehaald

Tussen woensdag 22.00 uur en donderdag 07.00 uur is vanaf de Schelvisstraat een auto weggehaald. Het betreft een zwarte Mini Cooper met kenteken 79-RD-XB.

Best: Diefstal uit woning

Woensdag tussen 19.30 en 23.15 uur is ingebroken in een woning aan de Iep. De voordeur werd opengebroken. Uit de woning verdwenen een LCD-tv, een laptop en een portemonnee met ongeveer 150 euro.

Best: Diefstal uit sportcomplex

Tussen dinsdag 12.00 uur en woensdag 19.30 uur is ingebroken in een sportcomplex aan de Molenstraat. Een hekwerk werd opengeknipt en een raam opengebroken. Uit het complex verdwenen lege fusten bier, diverse modelspoortreinen en diverse frisdranken.

Bladel: Inbraak in winkel

Donderdagochtend rond 4.30 uur is ingebroken in een bedrijf aan de Gindrapassage. Er werd een raam opengebroken. Uit het bedrijf verdwenen drie computers met beeldschermen.

Eersel: Politie houdt illegale vreemdeling aan

De politie heeft tijdens een controle in een bedrijf in Eersel een illegale vreemdeling aangehouden. De 36-jarige man met de Chinese nationaliteit is door de politie ingesloten voor verhoor.

Reusel: Politie houdt snelheidscontrole

Woensdag tussen 14.30 en 19.30 uur heeft de politie een snelheidscontrole gehouden op de Postelsedijk. Er werden 1587 voertuigen gecontroleerd waarvan 49 automobilisten te hard reden. Op deze weg is 80 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Inbraak in winkel

Bij een bedrijf aan de Eindhovenseweg is donderdag rond 4.00 uur ingebroken. Een glazen voordeur werd vernield. Uit de winkel is kleding weggehaald. Een deel van de buit is door de daders weggegooid en werd op straat teruggevonden.

Eindhoven/Valkenswaard: Politie pakt doorrijder na aanrijding thuis op

De politie heeft woensdagavond rond 20.45 uur een man van 28 jaar uit Valkenswaard in zijn woning aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij rond 19.45 uur op het 18 Septemberplein in Eindhoven met zijn auto tegen een fietster is gereden en er vandoor is gegaan. De 24-jarige vrouw uit Eindhoven kwam door de aanrijding op de motorkap terecht maar raakte daarbij niet gewond. Een getuige had het kenteken van de auto genoteerd, waarna de bestuurder in zijn woning aangehouden kon worden. Hij is na verhoor met een proces-verbaal weer heengezonden.

Veldhoven: Politie houdt verdachte van steekpartij aan

Een 27-jarige Veldhovenaar is woensdag om 20.00 uur door de politie op de Vooraard aangehouden. De man had onenigheid gekregen met een medebewoner en stak deze man,

een 28-jarige Veldhovenaar, met een mes in zijn nek. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.