BAS Computers lanceert Novogo navigatiesystemen in Nederland

Complete en aantrekkelijk geprijsde autonavigatiesystemen onderscheiden zich door vele extra functies

Almere, 20 april 2006 - BAS Computers lanceert de Novogo-familie van navigatiesystemen in Nederland. De Novogo T30, A30 en V30 zijn complete, compacte en gemakkelijk te gebruiken navigatiesystemen tegen een zeer concurrerende prijs. De Novogo-navigatiesystemen beschikken over tal van geavanceerde functies en maken gebruik van gedetailleerde kaarten van Navteq. Het topmodel - de Novogo V30 - biedt onder andere spraakbesturing, weergave van de maximumsnelheid en een geavanceerde 20-kanaals GPS-ontvanger.

De navigatiesystemen van Novogo zijn niet alleen compleet en nauwkeurig, maar zijn ook aanzienlijk voordeliger dan andere navigatiesystemen op de markt. Het topmodel, de Novogo V30, is verkrijgbaar voor ¤ 399, terwijl het instapmodel, de Novogo T30, al voor slechts ¤ 299 in de winkel ligt.

Alle Novogo-navigatiesystemen beschikken over een set van ruim 400 Nederlands gesproken instructies (ruim vier maal zo veel als andere navigatiesystemen) die de bestuurder precies vertellen hoe hij of zij moet rijden. In plaats van alleen de eerstvolgende aankomende richtingswijziging, geeft de Novogo ook de tweede en derde aankomende richtingswijziging aan. Hierdoor kan de bestuurder tijdig anticiperen, bijvoorbeeld door op tijd voor te sorteren. Ook met de visuele aanwijzingen op het scherm legt Novogo de lat hoger. Er wordt niet gewerkt met een beperkt aantal vooraf gedefinieerde richtingspijlen, die een verkeerde indruk kunnen geven van de te volgen route. Bij de Novogo navigatiesystemen worden deze belangrijke visuele richtingsaanwijzingen real-time berekend en in 3D weergegeven. Een andere handige functie is de mogelijkheid om de Novogo een waarschuwing te laten geven wanneer de lokaal geldende maximumsnelheid wordt overschreden. Daarbij kan de gebruiker zelf een bepaalde marge instellen.

Verder zijn de Novogo-navigatiesystemen compact en licht, zodat ze gemakkelijk meegenomen kunnen worden. De meegeleverde docking kit zorgt ervoor dat de systemen gemakkelijk en zeker bevestigd worden aan de voorruit van de auto.

Novogo V30 - het topmodel
Spraakbesturing, een complete kaartenset voor de Benelux en 64MB geheugen. Dat zijn enkele van de geavanceerde eigenschappen van de Novogo V30: het topmodel uit de serie. Een groot en helder touch-screen laat precies de te volgen route zien en de bestuurder krijgt gesproken instructies te horen via de ingebouwde luidspreker. De snelle Intel PXA 255 400 MHz processor en 20 kanaals GPS ontvanger berekenen of herzien razendsnel de route van deur tot deur. De Novogo V30 zorgt voor meer rijveiligheid omdat bestuurders niet handmatig de bestemming hoeven in te voeren of andere handelingen via het scherm hoeven te doen. Dankzij een geïntegreerd spraakherkenningssysteem kan de gewenste bestemming of instructie gewoon tijdens het rijden gesproken worden, terwijl de handen aan het stuur en de aandacht op de weg blijven. De Novogo V30 is voorzien van een slot voor SD- en CompactFlash II geheugenkaarten.

De Novogo V30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. ¤ 399 (incl. BTW) Novogo A30 - compleet en stijlvol
De Novogo A30 valt op door het stijlvolle design. Met navigatie aan de hand van postcodes wordt iedere bestemming snel en trefzeker gevonden, met de keuze uit de snelste of de kortste route. Dit model beschikt tevens over een 20 kanaals GPS ontvanger en wordt geleverd met gedetailleerde routekaarten van de Benelux. Via een SD-geheugenslot kunnen extra kaartensets worden gebruikt.

De Novogo A30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. ¤ 349 (incl. BTW). Novogo T30 - ultracompact
De Novogo T30 is niet alleen het voordeligste model uit de Novogo-series, maar met een formaat van slechts 130x74x21mm en een gewicht van slechts 160 gram ook het meest compacte en lichtste model. Toch is het een compleet autonavigatiesysteem met gedetailleerde kaarten van de Benelux, een helder 3,5 inch LCD touch screen, handige bedieningsknoppen en een SD-geheugenslot.

De Novogo T30 is verkrijgbaar voor een winkelprijs van ca. ¤ 299 (incl. BTW). Novogo maakt gebruik van de kaarten van Navteq, een van de meest vooraanstaande leveranciers van kaartinformatie. De kaartensets van Navteq worden gebruikt door verschillende leveranciers van professionele autonavigatiesystemen, waaronder Audi, BMW, Mercedes en Porsche.

Meer informatie over de navigatiesystemen van Novogo is te vinden op http://www.novogo.com.



Ingezonden persbericht