Gemeente Amersfoort

PERSBERICHT

Hooglanderveen, 20 april 2006

Nummer: 10

Presentatie Flora en Fauna boekje tijdens tweede Vathorst Café

HOOGLANDERVEEN - In het i-centrum Vathorst aan de Duisterweg 6a vindt woensdag 17 mei aanstaande voor de tweede keer het Vathorst Café plaats. Dit tweede café staat in het teken van de lente. Feestelijk onderdeel van het café is de presentatie van het gloednieuwe flora en fauna boekje over Vathorst. Bezoekers (ook kinderen) van het Vathorst Café zijn welkom tussen 17.30 en 20.00 uur. Zij krijgen gratis een hapje en drankje aangeboden en worden getrakteerd op live muziek!

Het Vathorst Café is een activiteit van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (OBV) en heeft als doel bewoners van Vathorst en Hooglanderveen in contact met elkaar en met de medewerkers van OBV te laten komen. Daarnaast zijn ook zij die in Vathorst aan het werk zijn of belangstelling voor de nieuwe wijk hebben, hartelijk welkom het café te bezoeken. Het Vathorst Café kan bovendien prima als gelegenheid dienen om bepaalde onderwerpen aan de orde te stellen die in de wijk spelen. Om er met medewerkers van OBV of medebewoners over te praten. Hoe meer bekend is wat er leeft, hoe meer daarop ingespeeld kan worden.

Live muziek
Naar aanleiding van het eerste Vathorst Café heeft de directeur van de St. Josephschool, Gijs van Hamersveld, het aanbod gedaan om met zijn Jazz Team op te treden. Deze, reeds twintig jaar bestaande jazzformatie staat garant voor sprankelende en spetterende jazzmuziek, waarbij Gijs van Hamersveld de zang en drums verzorgt. De andere leden van Jazz Team zijn Harriet Middelhoek (zang en perscussie), Reinier van 't Sandt (piano) en Martin Verburgh saxen en dwarsluit). De musici van het Jazz Team ontlenen hun inspiratie aan de rijk geschakeerde tradities van de jazz. Hun repertoire omvat jazz- en musical standards, blues en ballads, bossa nova en andere latin-americanstijlen, jazzrock, popsongs en R&B nummers, mits die zich lenen voor een jazzy benadering. Voor meer informatie over de band kunt u ook surfen naar www.jazzteam.Ontheweb.nl

Flora en Fauna boekje
Tijdens het Vathorst Café zal een handzaam flora en fauna boekje over Vathorst gepresenteerd worden en verkrijgbaar zijn. Dit flora en fauna boekje is een nieuwe uitgave van Ontwikkelingsbedrijf Vathorst. Het geeft informatie over historie van het Vathorster landschap en de manier waarop er in Vathorst omgegaan wordt met het (bestaande) groen. Het boekje is gemaakt in samenwerking met onder anderen de stadsecoloog van de gemeente Amersfoort en bevat ook de nodige tips om meer leven in eigen tuin of omgeving te krijgen. Bovendien heeft Trudy de Mooy, manager van het i-centrum Vathorst, naar aanleiding van de informatie in het flora en fauna boekje een fietsroute door Vathorst samengesteld. Die wordt bij het boekje geleverd. Het flora en fauna boekje inclusief de fietsroute is na 17 mei verkrijgbaar in het i-centrum Vathorst en in Stadsinformatiecentrum De Observant.

Natuurboerderij
Naast de presentatie van het Flora en Fauna boekje is er tijdens het Vathorst Café actuele informatie (het definitieve 'vlekkenplan') verkrijgbaar over de natuurboerderij De Brinkhorst. Procesmanager Arja Nobel is aanwezig om vragen te beantwoorden en uitleg te geven over de voortgang van het project en over welke rol bewoners van Vathorst kunnen spelen.

Het Vathorst Café vindt in 2006 viermaal plaats. Het eerste café vond plaats in februari en trok zo'n 150 bezoekers. Na 17 mei vindt het Vathorst Café dit jaar nog plaats op woensdag 20 september en 20 december. Kinderen zijn ook hartelijk welkom. Wat de hapjes en drankjes betreft wordt er ook rekening met hen gehouden.