Ingezonden persbericht


D-LINK BREIDT XSTACK-SERIE UIT MET COMPLETE LAYER2+ GIGABIT- SWITCHES

Rotterdam, 20 april 2006 - D-Link, wereldwijd leverancier van netwerkapparatuur en communicatietechnologie voor particulieren, mkb en grote bedrijven, introduceert twee nieuwe Layer2+ Gigabit-switches. Deze switches bieden mkb-organisaties en ondernemingen ongekende prestaties, flexibiliteit, beveiliging en meerlaagse QoS (Quality of Service).

De xStack DGS-3400-producten bieden zeer hoge Gigabit-poortdichtheid voor desktopverbindingen, SFP-glasvezelconnectiviteit, 10-Gigabit Ethernet uplink-mogelijkheden en verbeterde Layer2+-functies. De switches zijn uitgerust met de toegangslaag-stack voor naadloze integratie met L3 core-switches. Daarmee maken ze deel uit van een meerlaags netwerk met een high-speed backbone en centrale servers.

"Ons xStack-aanbod voor de zakelijke markt bestaat uit switches voor alle zakelijke behoeften. We verbeteren en ontwikkelen ons portfolio voortdurend om klanten te bieden wat ze van ons verwachten", aldus Osbert Ong, Product Manager D-Link Europe. "De Layer2+-producten bieden het mkb, afdelingen, Metropolitan Area Networks en breedbandomgevingen een kosteneffectieve oplossing met Layer3-opties en -functionaliteit. Dit alles met de flexibiliteit die kleinere organisaties van hun netwerk eisen. Op die manier spelen we in op de unieke behoeften van elke organisatie."

De DGS-3400-familie biedt modellen met 24 en 48 poorten en de volgende functionaliteiten:
* vier Combo SFP Fibre Gigabit-poorten;

* tot drie open slots voor optionele 10-Gigabit Ethernet uplinks;
* virtual stacking tot 32 units of fysieke high-speed stacking;
* geschikt voor IPv6 (IPv6 Access Control List, IPv6 Class of Service)
* geoptimaliseerde Layer2;

* D-Link Safe Guard Engine;

* L2/L3/L4 Multi-Layer Access Control List en QoS;
* geavanceerde beveiliging, zoals TACACS+ en MAC-IP-binding;
* uitgebreide VLAN-ondersteuning, inclusief GARP/GVRP;
* traffic-segmentatie en bandbreedtecontrole tot 64Kbps granulair.

De xStack DGS-3400-familie ondersteunt Zone Defense, de proactieve netwerkbeveiliging van D-Link, en wordt geleverd met de bekende hoogwaardige service en supportsuite.