Ingezonden persbericht


Hoge investeringsbereidheid belooft veel goeds voor vakbeurs Overheid & ICT

Ruim tweederde van alle potentiële bezoekers van de vakbeurs Overheid & ICT heeft concrete investeringsplannen op het gebied van ICT. Zo blijkt uit animo-onderzoek dat door beursorganisator VNU Exhibitions is gehouden onder potentiële bezoekers. Het onderzoek wijst tevens uit dat maar liefst 35% aangeeft meer budget beschikbaar te hebben dan vorig jaar terwijl slechts 15% stelt dat het budget lager ligt. Aan de vooravond van Overheid & ICT lijkt het er sterk op dat de overheid een inhaalslag voorbereid om de kwaliteit van haar dienstverlening en handhaving verder te verbeteren. De vakbeurs Overheid & ICT vindt plaats van 25 tot en met 27 april in Jaarbeurs Utrecht.

Het gemiddelde investeringsbudget bedraagt 425.000 euro, wat neerkomt op een investeringsimpuls van ruim 1 miljard. Overheden zijn vooral van plan geld te besteden aan internet, intranet, extranet en multimedia. Hardware en netwerken en Digital Information Systems (DIS) en workflow nemen respectievelijk de tweede en derde plaats in op de ranglijst.

De vakbeurs Overheid & ICT is inmiddels uitgegroeid tot jaarlijks ijkpunt voor ICT en innovatie binnen de (e-)overheid. Ruim 120 exposanten presenteren hun producten en diensten. De beurs combineert een expositieprogramma met onder meer seminars, workshops en presentatiesessies. Daarnaast wordt er een breed scala aan beursactiviteiten georganiseerd. Zo wordt op woendag 26 april de WebWijzer Award uitgereikt door Minister Alexander Pechtold en vindt er het minicongres 'Overheid en XML' plaats. Ook worden er voor bezoekers dagelijks e-overheid tours langs relevante leveranciers op de beursvloer georganiseerd. Zie ook www.overheid-en-ict.nl.

-.-.-.-.-.-.-

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht