Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

20 april 2006

Elburg - Automobilist zonder geldig rijbewijs

Een 18-jarige automobilist uit Wijhe bleek bij een politiecontrole op woensdag (19-04) rond 10.10 uur op de Vackenordestraat niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Tevens was de APK van de auto vervallen en zowel bestuurder als passagier, een 15-jarige jongen uit Elburg, konden zich niet legitimeren. Voor alle overtredingen werd een boete uitgereikt.

Epe - Winkeldief aangehouden

Een 22-jarige vrouw uit Vaassen werd op woensdagmiddag (19-04) aangehouden voor diefstal van schoenen uit een winkel aan de Hoofdstraat. De vrouw werd door het winkelpersoneel betrapt en overgedragen aan de politie die proces-verbaal opmaakt.

Epe - Inbraak boerderij

Aan de Dijkhuizerzandweg werd op woensdagmiddag (19-04) ingebroken in een boerderij. De dader kwam binnen door het forceren van een keukenruit. De benedenverdieping werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer sieraden en een laptop.

Ermelo - Broertjes licht gewond

Een 22-jarige automobilist uit Hierden zag bij het links afslaan twee fietsende broertjes (9 en 11 jaar) uit Harderwijk over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Het ongeval gebeurde op woensdag (19-04) rond 13.00 uur op de kruising Prins Hendriklaan en Julianalaan. Personeel van een toevallig passerende ambulance onderzocht de jongens en het letsel bleek mee te vallen. Ze werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Ermelo - Positieve reacties controles winkelstraat Ermelo

De politie heeft de afgelopen twee weken tijdens de controles op het rijden in het voetgangersgebied (Stationsstaat) positieve reacties ontvangen van het winkelende publiek.

In deze twee weken werden 49 boetes uitgereikt aan fietsers (41), autobestuurders (7) en bromfietsers (1) voor het rijden in het voetgangersgebied.

Een 16-jarige fietser uit Ermelo kreeg woensdag (19/4) naast een boete voor het fietsen in het voetgangersgebied eveneens een bekeuring voor het negeren van een stopteken van de politie. De controles worden de komende tijd herhaald.

De politie kondigde twee weken geleden strenge controles aan op het rijden in de Stationsstraat. Fietsers mogen van maandag tot met zaterdag tussen 11.00 en 18.00 uur en op de vrijdagse koopavond tot 21.00 uur niet in het centrum rijden. Motorvoertuigen, waaronder brommers, snorfietsers en auto's, mogen in het geheel niet door het centrum rijden. Auto's mogen wel - uitsluitend voor het laden en lossen - tussen 07.30 en 11.00 uur de Stationsstraat inrijden. De boetes die de politie oplegt variëren: Voor fietsers E 30,- , voor brom- en snor- en motorfietsers E 50,- en voor autobestuurders E 75,- Stilstaan zonder te laden of lossen of parkeren zonder ontheffing kost E 50,-

Ermelo - 53 bestuurders te snel

De politie heeft nav klachten uit de buurt op woensdagmorgen (19-04) tijdens het spitsuur een snelheidscontrole gehouden op de Julianalaan. Er werden 142 passanten gecontroleerd waarvan 53 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur waar 50 km is toegestaan.

Putten - Drankrijder

Een 22-jarige automobilist uit Putten bleek bij een politiecontrole op woensdag (19-04) rond 19.55 uur op de Schovenhorsterveldweg onder invloed van alcohol. De man blies 0,4 promille. De jongeman is een BB-er (Beginnende Bestuurder) die bij 0,2 prom strafbaar is.

De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - Jongen aangehouden voor mishandeling

De politie heeft woensdagmiddag (19-04) een 19-jarige inwoner van Putten aangehouden voor mishandeling. Na een verschil van mening deelde de jongen een vuistslag uit aan een 29-jarige man uit Nunspeet, die daardoor gewond raakte in zijn gezicht. Het incident vond rond 16.30 uur plaats aan de Brinkstraat. De politie maakt proces-verbaal op.

Putten - 73 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles op woensdagmiddag (19-04) op de Voorthuizerstraat en de Zuiderzeestraatweg in totaal aan 73 bestuurders een boete uitgereikt voor te hoge snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur waar 50 km is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --