Nuon

Nuon rondt verkoop af van Utilities Inc. aan Hydro Star 20 apr 2006 | Amsterdam | Nuon
De verkoop past in de strategie van Nuon om zich te richten op energieactiviteiten in haar kernlanden Nederland, België en Duitsland. De transactie levert Nuon een bescheiden boekwinst op. De omzet van Utilities Inc. bedroeg in 2005 ruim U$ 90 miljoen en het bedrijf heeft circa 300.000 klanten in 17 Amerikaanse staten, met name in Florida en North en South Carolina. Nuon kocht Utilities Inc. in maart 2001.
Hydro Star is een dochteronderneming van AIG Highstar Capital II,L.P., een beleggingsfonds dat investeert in infrastructuur gerelateerde activiteiten en wordt ondersteund door AIG Global Investment Group (AIGGIG). De bij AIGGIG aangesloten bedrijven zijn dochterondernemingen van de verzekeraar American International Group, Inc. (AIG).
Over Nuon
Nuon is een toonaangevende energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten klanten bedient in Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle belanghebbenden: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De netto-omzet in 2005 bedraagt EUR 5,0 miljard. Het aantal medewerkers per eind 2005 bedraagt 9.665 FTE's. De grootste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Gelderland, Noord-Holland en Fryslân en de gemeente Amsterdam.