Gemeente Den Helder

20-04-2006
Verwijderen gft-containers Nieuw Den Helder

Komende week verwijdert de gemeente een aantal gft-containers bij de hoogbouw in Nieuw Den Helder. Vorig jaar werden hier de bovengrondse containers vervangen door ondergrondse. In de tussentijd heeft de gemeenteraad echter besloten om bij hoogbouwwoningen het groente- fruit- en tuinafval (gft) niet meer apart in te zamelen.

De kwaliteit van het gft in de containers bij hoogbouwwoningen blijkt van een zeer slechte kwaliteit: naast gft-afval wordt vaak ook allerlei ander (rest)afval in de container gestopt. Dit heeft tot gevolg dat het afval uit de gft-containers alsnog verbrand moet worden, net als het restafval. Het apart legen van de gft-container loont dus de moeite niet meer.

De ondergrondse containers die vorig jaar in Nieuw Den Helder zijn geplaatst worden straks hergebruikt op een andere locatie. Daar doen ze dan dienst als restvuilcontainer.

Geen afvalscheiding hoogbouwbewoners
Overigens geldt voor alle hoogbouwbewoners dat zij hun afval niet meer hoeven te scheiden. In de bestaande verzamelcontainers mag het gft- én restafval worden gedeponeerd. Alleen de nieuwe containers uit Nieuw Den Helder worden hergebruikt. De overige gft-verzamelcontainers blijven gewoon (soms afgesloten) staan.