Leiden Botsing tussen twee fietsers

De politie heeft hulp geboden bij een aanrijding tussen twee fietsers. De aanrijding ontstond op donderdag 20 april, rond 07.30 uur, op de kruising van de Lage Rijndijk met de Floresstraat. Een 29 jarige man uit Leiderdorp fietste over de Lage Rijndijk, bij de kruising van de Lage Rijndijk met de Floresstraat komt een fietser van rechts aan. Deze fietser, een 28 jarige man uit Leiden, verleent de Leiderdorper geen voorrang. De twee botsen waardoor de Leiderdorper ten val komt. Met schaafwonden aan het hoofd wordt hij overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp.

Alphen aan den Rijn Politie zoekt nog steeds getuigen van aanranding De politie is nog steeds op zoek naar getuigen van een aanranding op dinsdagmiddag, 11 april. Een 32 jarige vrouw werd omstreeks 15.20 uur op de billen getikt toen zij vanuit de richting van de Ketellapper in de richting van de Wagenmaker liep. Een jongen op een fiets reed haar voorbij, maar keerde om waarna hij een hand op haar billen legde. De jongen is hierna rustig weggefietst in de richting van de Zadelmaker. Het betrof een jongen met een donker uiterlijk en ongeveer 20 jaar. In maart deed een 36 jarige Alphense aangifte van een soortgelijk incident. De vrouw liep op maandagavond 20 maart bij het Weteringpark onder de tunnel toen een jongen op een blauwe mountainbike haar tijdens het passeren op de billen sloeg. De jongen was hierna doorgefietst in de richting van de Bezembinder. De politie doet een oproep aan getuigen om zich te melden bij de politie.

Leiderdorp Aanrijding op A4 Op de A4 ter hoogte van Leiderdorp heeft op donderdag 20 april, rond 08.45 uur, een aanrijding plaatsgevonden tussen twee auto's en een motorrijder. Vanwege filevorming reed een 30 jarige automobiliste uit Nieuw Vennep en een 43 jarige automobiliste uit Bloemendaal stapvoets. Zij reden in de richting van Den Haag. Een 47 jarige motorrijder reed tussen de auto's door. Op een gegeven moment wisselt de 30 jarige van rijstrook. Zij ziet de motorrijder echter niet aankomen. De motorrijder kan niet op tijd stoppen en de auto en de motor botsen. De motorrijder wordt door de botsing naar rechts geduwd en raakt de auto van de 43-jarige automobiliste. De politie heeft hulp geboden bij de aanrijding. De motorrijder is met verwondingen aan het gezicht overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp. De politie onderzoekt hoe het voorval heeft kunnen ontstaan, daarbij wordt ook gekeken naar de gevoerde snelheid van de motorrijder.

Gouda Derde verdachte ingesloten De politie heeft de derde verdachte, die eerder wist te ontkomen aangehouden. De politie kwam de derde verdachte op het spoor nadat de twee gepakte jongens een verklaring hadden afgelegd. De verdachte, een 16 jarige Gouwenaar, is aangehouden en heeft op het bureau een verklaring afgelegd. De verklaringen van de jongens komen niet overeen. Het onderzoek wordt voortgezet.

--- origineel bericht --- Een alerte getuige belde op dinsdag 18 april, omstreeks 22.45 uur, de politie met de melding dat hij drie jongens over het hek bij de kanovereniging aan de Burgvlietkade waren geklommen. Een agent die in de buurt reed kon zeer snel ter plaatse gaan en is naar de sluis op de Burgvlietkade gereden. Een andere politie-eenheid heeft de kant van de voetbalvelden gekozen. Al snel zagen agenten die op de Burgvlietkade stonden de drie jongens richting de voetbalvelden rennen. Daar zagen zij agenten aankomen. Vervolgens renden zij in de richting van de sluis, maar troffen daar de andere agenten aan. Eén jongen is via de voetbalvelden de Bodegraafsestraatweg opgerend en in een slootje gesprongen om weg te komen. Een tweede jongen is het water aan de kant van de Wethouder Venteweg ingesprongen. Na een minuut of tien kon hij in het water onderaan de sluizen aangehouden worden. De derde jongen was onder een aanhanger gaan liggen om vervolgens weg te kunnen rennen in de richting van de Bodegraafsestraatweg. Toen hij daar ook weer een agent tegenkwam is hij het water ingesprongen en naar de wethouder Venteweg gezwommen. Hij zag aan de andere kant weer een agent staan en besloot terug te zwemmen. Daar kon hij worden ingerekend. De jongens van 16 en 17 jaar, inwonende van Gouda, zijn ingesloten en zullen in de loop van de dag gehoord worden. De politie zet het onderzoek naar de derde verdachte voort.

Nieuwerkerk aan den IJssel Aangifte van mishandeling De politie heeft van een 21-jarige man uit Nieuwerbrug aangifte opgenomen van mishandeling. De man reed op maandag 17 april, omstreeks 14.00 uur, in zijn auto over de Weijpoort. Bij de T-splitsing kwamen er twee auto's aan van links aan. De 21-jarige sloeg rechts af, omdat hij voorrang had. De eerste van links komende auto sloeg af, de auto daarachter vervolgde zijn weg. De automobilist van deze auto was mogelijk geïrriteerd geraakt en ging vlak achter de 21-jarige rijden. Op een gegeven moment haalt de auto de 21-jarige man in. Eenmaal voor hem remt hij af waardoor de 21-jarige moet stoppen. De man ging verhaal halen bij de 21-jarige omdat hij vond dat hij voorrang had moeten krijgen. Hierop haalde de onbekend gebleven man uit en raakte het gezicht van de 21-jarige. De politie is een onderzoek gestart naar de identiteit van de verdachte.

--- einde berichten ---