Gemeente Gouda


persbericht: meer zwemlesmogelijkheden (20/4/2006)

In juni 2005 heeft de gemeenteraad van Gouda besloten dat de gemeente een groot deel van haar zwemactiviteiten in het Spaardersbad staakt met ingang van het nieuwe zwemseizoen 2006 - 2007. Vorige week hebben de gemeente en de Goudse zwemverenigingen GZC DONK en de Goudse Reddingsbrigade overeenstemming bereikt over de overname van deze zwemlessen en een aantal andere zwemactiviteiten. Vanaf 21 augustus draagt de gemeente Gouda haar zwemlessen in het Spaardersbad over aan GZC DONK en de Goudse Reddingsbrigade.

Doordat een groot deel van de zwemlessen wordt overgenomen, kan de gemeente haar capaciteit van het aantal zwemlessen verhogen. Jaarlijks kunnen 240 kinderen extra opgeroepen worden voor het volgen van zwemlessen. Totaal worden er dit jaar door de gemeente, GZC DONK en de Goudse Reddingsbrigade rond de 1000 kinderen opgeroepen om zwemles krijgen.

De zwemverenigingen GZC DONK en de Goudse Reddingsbrigade nemen ook een keer per week het banenzwemmen en trimzwemmen in het Spaardersbad over. Daarnaast blijft het vrijzwemmen ook na
21 augustus 2006 (beperkt) mogelijk in het Spaardersbad. De gemeente biedt dit aan op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 7.00 uur tot 10.00 uur en op zondagmorgen van 8.30 tot 10.30 uur (familiezwemmen) en van 11.00 uur tot 12.30 uur.

Met deze overeenkomst is voldaan aan de taakstelling in het kader van het project Optima Forma op het gebied van de gemeentelijke zwemactiviteiten.