Politie Limburg-Noord

Politie zoekt getuigen van beroving

Datum: 20-04-2006
Tijd bericht: 15:13
Plaats: Weert
De politie zoekt getuigen van een beroving van een 36-jarige vrouw uit Weert. Daarbij liep het slachtoffer letsel op aan haar hoofd, schouder en pols. Op dinsdag 11 april liep de vrouw omstreeks 20.10 uur in de Smeetspassage in de richting van de Driesveldlaan. Toen zij ter hoogte van het snooker-centrum een drietal jongens passeerde werd ze aangesproken door hen. Een van de jongens riep dat hij haar tas wilde hebben. De vrouw liep door, maar werd vervolgens achtervolgd door het drietal. Toen een van de jongens een ruk aan de tas gaf viel het slachtoffer met haar hoofd op het trottoir. De jongens probeerden de tas te stelen, maar de vrouw verweerde zich hevig door te schoppen en te schreeuwen. Een van de jongens probeerde vervolgens met een mes de draagriem van de tas kapot te snijden. Uiteindelijk hebben de jongens de tas los gekregen en zijn ze gevlucht in de richting van de Driesveldlaan.

De jongens zijn allen ongeveer 16 tot 18 jaar oud. Twee van hen zijn ca. 1.75 meter en de derde is ca. 1.90 meter. Deze laatst genoemde had kort achterovergekamd donkerblond haar en had een opvallend smal gezicht. De jongen droeg een rode sweater met capuchon en had een lichtkleurige spijkerbroek aan.

De politie verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie basiseenheid Weert via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).