Verzamelberichten donderdag

's-Hertogenbosch, 20-04-2006

66 bekeuringen bij verkeerscontrole

Rosmalen Woensdagmiddag zijn op de Empelseweg en de Graafsebaan in Rosmalen verkeerscontroles gehouden. Bij deze controle zijn in totaal 66 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet handsfree bellen, niet dragen van autogordel, te hoog vermogen snor- en bromfietsen en het te hard rijden.

Vierde aanhouding steekpartij

s-Hertogenbosch Naar aanleiding van de vecht- en steekpartij op maandagavond 3 april in de Ereprijsstraat in s-Hertogenbosch waarbij een 52-jarige man ernstig gewond raakte is een vierde man aangehouden. Het betreft een 28-jarige man uit s-Hertogenbosch. Eerder waren al drie mannen aangehouden, 26, 22 en 49-jarige man uit Vught en s-Hertogenbosch.

Vrouw aangehouden voor winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 39-jarige vrouw uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan het Kapelaan Koopmansplein in s-Hertogenbosch betrapt toen ze een fles drank wegnam. De vrouw bleek eerder te zijn aangehouden voor een diefstal. Door de rechter was ze onder voorwaarden vrijgelaten. Daar ze niet aan de voorwaarden heeft voldaan is ze opnieuw ingesloten.

Veelpleger aangehouden bij winkeldiefstal

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag is een 27-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden. De man werd in een winkel aan de Rompertpassage in s-Hertogenbosch betrapt toen hij voor zon 100 euro lingerie wegnam. De man had daarvoor een speciaal geprepareerde tas bij zich. Omdat de man een veel pleger is, is hij voor verder onderzoek in verzekering gesteld en ingesloten.

Rijden onder invloed

s-Hertogenbosch Woensdagmiddag, even na 17.00 uur, werd op de Bremvallei in s-Hertogenbosch een 46-jarige man uit die plaats bekeurd. De man reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg hij ook een rijverbod van 12 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Aanrijding met politiemotor

s-Hertogenbosch Woensdagavond rond 20.45 uur vond op de kruising Oude Engelenseweg Veemarktkade Diezekade Parallelweg in s-Hertogenbosch een aanrijding plaats tussen een opvallende politiemotor, bestuurd door een 26-jarige politieman uit s-Hertogenbosch en een auto bestuurd door een 31-jarige man uit s-Hertogenbosch. De politieman was gebruikmakend van de optische en geluidsignalen onderweg naar een woningbrand. Op de kruising reed hij links langs enkele vluchtheuvels. Daar werd hij aangereden door een auto die linksaf reed. Door politiemensen van de politieregio Zuid-Oost Brabant wordt een onderzoek ingesteld naar het ongeval.

Hennepkwekerij aangetroffen bij inbraak

Drunen In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 01.00 uur, werd een inbraak gemeld in een woning aan de Zonnebloemlaan in Drunen. Bij de komst van de politiemensen ter plaatse, bleek, dat aan de achterzijde van de woning de poort van de achterplaats was opengebroken. Van de woning bleek een raam te zijn opengebroken. Na verder onderzoek bleek in de woning een hennepkwekerij te zijn ingericht. Twee slaapkamers en de zolder waren in gebruik als kwekerij. De politiemensen troffen ongeveer 600 hennepplanten aan. Een andere kamer was ingericht als elektra verdeelkamer. Vanuit de badkamer was de watervoorziening van de planten geregeld. Ook bleek dat de stroom buiten de meter om werd betrokken. De kwekerij is ontmanteld en door het elektriciteitbedrijf is de meter afgesloten.

Tegen de bewoner, die op het moment van ontdekken niet thuis was, wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man probeert roes uit te slapen op straat

s-Hertogenbosch In de nacht van woensdag op donderdag, even voor 03.00 uur, werd gemeld dat in de Snellestraat in s-Hertogenbosch een man op straat lag. Politiemensen troffen ter plaatse een man aan die lag te slapen. De man bleek zoveel te hebben gedronken dat hij op straat in slaap was gevallen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor openbare dronkenschap.

Aanhoudingen in hennepkwekerij

s-Hertogenbosch Donderdagmiddag zijn drie mannen, 16, 20 en 27 jaar, uit s-Hertogenbosch aangehouden. Ze werden aangetroffen in een hennepkwekerij in een woning aan de Baksvelstraat in s-Hertogenbosch. Ze waren bezig met de verzorging van een hennepkwekerij en drogerij die op de zolderverdieping was ingericht. Uit onderzoek bleek, dat ook de elektra illegaal werd betrokken. Door het elektriciteitsbedrijf is de meter afgesloten. Alle planten en toebehoren zijn vernietigd. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

Bij het ontmantelen van de hennepkwekerij is ook nog een 19-jarige man uit s-Hertogenbosch aangehouden voor belediging van de politiemensen die daar bezig waren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden met drugs

Vught Woensdagmiddag is een 25-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. De vrouw werd bij de gevangenis in Vught betrapt toen ze drie zakjes weed naar binnen probeerde te smokkelen. De drugs zijn in beslag genomen en tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Te veel gedronken

Cromvoirt Woensdagmiddag, even na 17.30 uur, werd op het Pepereind in Cromvoirt een 28-jarige man uit Vught bekeurd. Hij reed op een motor terwijl hij te veel had gedronken. De man trok de aandacht omdat hij zonder helm reed. Ook hiervoor werd hij bekeurd. Naast de bekeuringen kreeg hij ook een rijverbod van 2 uur.

Opnieuw aanhoudingen

Boxtel Naar aanleiding van de vechtpartij tijdens de voetbalwedstrijd op Tweede Paasdag tussen LSV en LEW, die gespeeld werd aan het sportterrein aan de Mijlstraat in Boxtel, zijn opnieuw twee mannen aangehouden. Het betreft uit Eindhoven van 36 en 20 jaar. De eerste is na verhoor heengezonden. De jongste van de twee is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

Verkeerscontroles

Schijndel/Sint Michielsgestel Donderdagmorgen zijn op de Deken Baekersstraat in Schijndel en de Schijndelseweg in Sint Michielsgestel verkeerscontroles gehouden. Hierbij zijn in totaal 27 personen bekeurd. Onder andere voor, het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, te hoog vermogen van bromfiets en het niet op juiste wijze vervoeren van kinderen.

Huiselijk geweld

Uden In de nacht van woensdag op donderdag is in zijn woning een 47-jarige man aangehouden op verdenking van bedreiging van zijn vrouw. De verdachte is voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijden met ontzegging

Veghel Woensdagmiddag is op de A50 ter hoogte van Veghel een 26-jarige man uit Veghel aangehouden. De automobilist reed terwijl zijn rijbewijs enkele dagen eerder was ingevorderd vanwege het rijden onder invloed van alcohol. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Motorrijder gewond bij ongeval

Erp Donderdagmorgen is een 44-jarige motorrijder uit Sint Oedenrode gewond geraakt bij een ongeval. De man reed over de Antoniusstraat in Erp. Op de kruising met Sluisweg zag hij een auto van rechts te laat aankomen. Hij kon wel een aanrijding met die auto voorkomen, maar tijdens de uitwijkmanoeuvre reed hij tegen een paal. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

Inbrekers aangehouden

Heeswijk Dinther Woensdagmiddag zijn in de Meerstraat een 27-jarige man uit St Michielsgestel en een 28-jarige vrouw uit Heesch aangehouden. Getuigen zagen dat het tweetal zich verdacht ophield in de omgeving van de woning en waarschuwden de politie. De verdachten zijn ter plaatse door de inmiddels gearriveerde politie aangehouden op verdenking van inbraak en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed

Oss In de nacht van woensdag op donderdag is in de Verdistraat een 42-jarige Ossenaar aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 17 uur.

Later deze nacht is in de Brabantstraat een 37-jarige Ossenaar aangehouden voor het zelfde feit. De automobilist kreeg een rijverbod van vier uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

Auto-inbreker aangehouden

Oss In de nacht van woensdag op donderdag zagen surveillerende agenten een verdachte man vanaf de Ruwaardsingel de woonwijk in rennen. Na een korte zoekactie met behulp van een speurhond is de 17-jarige Ossenaar in de Chopinlaan aangehouden. De man wordt ervan verdacht samen met een tweede persoon te hebben ingebroken in een auto aan de Bachlaan. In de omgeving werd een tas met navigatiesysteem en enkele inbrekerswerktuigen gevonden. De Ossenaar is op het politiebureau in verzekering gesteld. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de identiteit van de tweede verdachte.

Gewonden bij ongeval

Ravenstein donderdagmorgen zijn een 16-jarige jongen uit Wijchen en een 15-jarig meisje uit Schaijk bij een ongeval gewond geraakt. De twee reden op een bromfiets, die door de jongen werd bestuurd, over de Erfseweg in Ravenstein. Daar is het tweetal tegen een paal gereden en ten val gekomen. De jongen en het meisje zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.

Illegale vreemdelingen

Haps Woensdagmiddag zijn tijdens een controle door de vreemdelingenpolitie in een pand in de Kampsestraat drie mannen staande gehouden op verdenking van illegaal verblijf in Nederland. De mannen in de leeftijden van 21, 35 en 37 jaar, zijn ter vaststelling van hun identiteit, nationaliteit en verblijfsrechtelijke positie staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Oplichter aangehouden

Boxmeer Woensdagmiddag is in het Raadhuisplein een 23-jarige man uit Boxmeer aangehouden. De man probeerde met valse papieren een rijbewijs aan te vragen. Hij is hierop door de politie aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte en poging tot oplichting. De man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld.

Chemisch afval aangetroffen

Beugen Donderdagmorgen werd gemeld dat er afval lag langs de Middelsteeg in Beugen. Ter plaatse troffen politiemensen een veertiental blikken en jerrycans met vermoedelijk chemisch afval. Het afval is door de brandweer geruimd. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld waar het afval van afkomstig is.