Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Tilburg (20-04-06)

TILBURG, 20 april 2006

Verdachte overleden na hersenbloeding

TILBURG De 52 jarige Tilburger, die afgelopen zondag, 16 april rond 22.00 uur, door agenten gewond aangetroffen werd in een achtertuin van een woning bij de Frederik van Eedenstraat, is gisteren overleden. Direct na zijn overlijden heeft een schouwarts en de technische recherche van de politie een onderzoek ingesteld. De schouw wees uit dat de man ten gevolge van een hersenbloeding overleden is. Eerder bestond het vermoeden dat de man, tijdens zijn vlucht, van een muur gevallen zou zijn waarbij hij mogelijk hersenletsel had opgelopen. Dit blijkt niet te kloppen.

Een getuige had gezien dat de man, samen met een 53 jarige plaatsgenoot, over een schutting geklommen was in de Frederik van Eedenstraat te Tilburg. Gealarmeerde agenten zagen ter plaatse het duo over een muur van een basisschool klimmen. De agenten sommeerden de mannen zich te laten zakken. Hieraan gaven ze geen gehoor en verdwenen uit het zicht van de agenten.

Even later troffen de agenten de verdachten aan in een achtertuin van een woning. De 52 jarige verdachte lag op de grond en was op dat moment niet aanspreekbaar. De ambulancedienst werd gewaarschuwd, die de verdachte overbracht naar het Elisabethziekenhuis.Het vermoeden dat hij op dat moment mogelijk van een schutting gevallen was werd ondersteund door de verklaring van de tweede verdachte.Gisteren kwam deze tweede verdachte terug op zijn eerder afgelegde verklaring.

Politie ruimt kwekerijen

TILBURG: De politie trof vandaag in drie woningen, in de wijk Oud Noord, kwekerijen aan. Alle drie de woningen waren onbewoond. In een woning aan de Textielstraat trof de politie 230 oogstrijpe hennepplanten aan. Door de manier waarop de stroom werd afgetapt ontstond er een gevaarlijke situatie. In de tweede woning, gelegen in de Tongerlose Hoefstraat vonden agenten 248 oogstrijpe planten. In het derde pand, in de Molenstraat, stonden 180 planten. De Tilburgse politie maakt regelmatig capaciteit vrij om kwekerijen te ruimen. Hiermee geeft de politie ook invulling aan het eerder gesloten hennepconvenant met de gemeente, woningbouwverenigingen, OM, Essent en andere partners. Bij de actie van vandaag verleenden Essent en het BAT ondersteuning.

De politie gaat niet op één anonieme tip af, er wordt altijd een nader onderzoek ingesteld. Wel maken bewoners in Tilburg vaak gebruik van Meld Misdaad Anoniem. (0800-7000) om illegale kwekerijen door te geven. Begrijpelijk want de kwekerijen zijn vaak erg gevaarlijk, de stroom wordt dikwijls illegaal en ondeskundig afgetapt waardoor brand kan ontstaan. De politie maakt proces verbaal op en stelt een onderzoek in.

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG: Agenten hebben gisteren rond 13.00 uur een 29-jarige man uit Bergeijk aangehouden voor met een poging tot winkeldiefstal op de Ringbaan Zuid. De man had een schapenvacht ter waarde van 50 Euro onder zijn jas verstopt en de winkel verlaten zonder af te rekenen. Agenten namen hem mee voor verhoor. Na het afleggen van de verklaring is hij heengezonden.

TILBURG: Gisteren rond 15.15 hebben agenten in een winkel op de Heuvel een 18-jarige vrouw uit Gilze aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had een paar schoenen ter waarde van 20 Euro verstopt in haar jas. Bij de uitgang ging het alarm af en is de politie ingeschakeld. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau en na het afleggen van een verklaring mocht ze weer naar huis.

TILBURG: Gisterenavond rond 19.00 uur hebben agenten in de Jan Heijnsstraat een 13-jarige jongen uit Tilburg aangehouden voor winkeldiefstal. De jongen wilde een reep chocolade en twee pakjes kauwgom meenemen zonder te betalen. Hij is meegenomen naar het politiebureau en heeft een verklaring afgelegd. Hij krijgt een werkstraf bij Bureau Halt.

TILBURG: Vanmorgen rond 10.20 uur heeft de politie in een supermarkt aan de spoordijk een 17-jarige jongen uit Tilburg aangehouden wegens winkeldiefstal. De jongen wilde met twee flesjes drinken en een pakje sigaretten de winkel uitlopen zonder te betalen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau waar proces verbaal tegen hem is opgemaakt.

TILBURG: Vanochtend rond 08.10 uur is een 30-jarige man uit Dongen aangehouden in een supermarkt in de Jan Heijnsstraat omdat hij een blikje bier had gestolen. Een medewerker van de supermarkt hield de man staan de waarna de politie arriveerde. Agenten hebben de man meegenomen naar het politiebureau waarna er proces verbaal is opgemaakt. Hij heeft een ontzegging gekregen bij de supermarkt voor een jaar.

Man opgepakt na ongeval

TILBURG: Gisteren heeft er in de Oerlesestraat rond 15.00 uur een ongeval plaatsgevonden tussen een 28-jarige bestuurder van een auto en een 13-jarig meisje op de fiets. Zowel de 28-jarige bestuurder als de 13-jarige fietser, die in een groepje fietste, reden richting de Trouwlaan. Toen de man het meisje passeerde ontstond er een aanrijding. Het meisje liep hierbij letsel aan haar arm op. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig Nederlands rijbewijs. De bestuurder is overgebracht naar het politiebureau. Na de man verhoort te hebben is hij om 17.30 uur weer in vrijheid gesteld.

Man gewond bij aanrijding

TILBURG: Vanochtend rond 08.00 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een 28-jarige automobiliste uit Tilburg en een 50-jarige bromfietser uit Tilburg op de Dr. Hub Van Doorneweg. De bromfiets zag de auto over het hoofd doordat een bus hem het zicht belemmerde. Hierdoor zijn zij met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de bromfiets is voor controle per ambulance naar het ziekenhuis gegaan omdat de bestuurder klaagde over pijn in zijn linkerzij.

Politie onderzoekt woninginbraken

TILBURG: Gisteren is er tussen 13.45 uur en 17.20 uur ingebroken in een woning in de Rob van Spaendonckstraat. De daders kwamen binnen door via een raam aan de achterzijde van de woning. De inbrekers namen onder meer een flatscreen, digitale camera en een computer mee. De politie heeft een verklaring opgenomen van de gedupeerden en is een buurtonderzoek gestart.

OISTERWIJK: Woensdagmiddag is tussen 12.00 uur en 15.00 uur een insluiping geweest in een woning in de Hoevenseweg. De bewoners waren aan het werk in de achtertuin toen de insluiper vermoedelijk door de voordeur, die open stond, binnen is gekomen. Toen de bewoners binnen kwamen zagen zij dat er onder meer een laptop was weggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de dader.

Man aangehouden na huiselijk geweld

TILBURG: In de nacht van woensdag 19 april op donderdag 20 april heeft de politie een 41-jarige man uit Tilburg aangehouden wegens vernieling van ruiten van de voordeur van zijn ex-vrouw. De man uitte bedreigingen naar zijn zoon. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt wegens huisvredebreuk en hij is in verzekering gesteld.

Vrouw opgepakt wegens vernieling

TILBURG: Vannacht rond 01.45 uur is een 34-jarige Tilburgse aangehouden wegens het vernielen van een ruit en overmatig alcohol verbruik. De vrouw gooide bij de nieuwe vriendin van haar ex-man een bloempot door het raam. Agenten hebben haar meegenomen naar het politiebureau en de vrouw in verzekering gesteld.

Politie houdt gezochte man aan

TILBURG: Agenten hebben gisteren omstreeks 14.35 uur een 15-jarige jongen aangehouden in zijn woning. De jongen had zich niet gehouden aan zijn schorsingsvoorwaarden waardoor hij mee naar het politiebureau moest. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Bestuurder aangehouden op gestolen bromfiets

TILBURG: Agenten hebben gisteren op de Paleisring een 16-jarige bestuurder van een bromfiets aangehouden. De bromfiets stond sinds 2003 gesignaleerd als gestolen. De jongen is meegenomen naar het politiebureau en van daaruit doorverwezen naar bureau Halt. De politie onderzoekt de zaak.

Auteur: Desiree Brabers en Ilse Matthijsen