Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 20 april 2006

Drugsgebruiker aangehouden

BREDA: Woensdagmiddag heeft de politie een 44-jarige inwoner van Breda aangehouden. Rond 16:45 uur zat de man in zijn auto aan de Oude Terheijdenseweg harddrugs te gebruiken. Dat werd gezien door surveillerende agenten die hem overbrachten naar het bureau. Tijdens een fouillering werd in zijn kleding nog een gebruikershoeveelheid cocaïne gevonden. De drugs zijn in beslag genomen. Het openbaar ministerie legde hem een geldboete op van 220 euro. De Bredanaar is na betaling van de straf heengezonden.

Politie houdt gesignaleerden aan

BREDA: Aan de Arubastraat heeft de politie woensdagavond een 20-jarige gesignaleerde Bredanaar aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man in zijn auto rijden aan de Dr. Struyckenstraat. De man had de agenten kennelijk ook in de gaten, want voor zij hun politieauto hadden gekeerd, was hij er met hoge snelheid vandoor gegaan. Op de Amundsenweg zette de man zijn auto aan de kant en sprintte de auto uit. Een agent zette te voet de achtervolging in en kon hem aan in een achtertuin aan de Arubastraat in de kraag grijpen. De man is ingesloten om 44 dagen gevangenisstraf te ondergaan.

BREDA: Een bezorgde buurtbewoner in de omgeving van de Grote Houw belde woensdagavond de politie, omdat zij zich zorgen maakte over een automobilist die al de hele dag onbeweeglijk in zijn auto zat. Toen agenten een kijkje namen bleek de man, een 52-jarige inwoner van Utrecht, springlevend te zijn, maar werd hij nog wel door de politie gezocht. Voor het uitzitten van een straf van 28 dagen is hij ingesloten in een politiecel.

BREDA: Aan de Mijkenbroek werd een 38-jarige inwoner van Breda aangehouden toen hij zich vrijwillig kwam melden bij de politie voor het uitzitten van een straf van 57 dagen. Ook hij is ingesloten in een politiecel.

Vogels uit volière gestolen

ETTEN-LEUR: Een 38-jarige inwoonster van Etten-Leur heeft woensdagavond aangifte gedaan van diefstal van vogels. Drie koppeltjes (Kneuen, Putters en Vinken), werden woensdagochtend tussen 08:55 en 12:25 uur uit de volière in de achtertuin van de woning van de vrouw gestolen.

Politie krijgt melding van schennispleger

BREDA: Een inwoonster van Breda heeft woensdagavond melding gemaakt van een schennispleger. Een man in een licht blauw t-shirt en een rood petje toonde rond 20:45 uur zijn geslachtsdeel aan een paar passerende meisjes. De gewaarschuwde politie heeft de in de omgeving nog gezocht naar de man, zonder resultaat.

Politie houdt agressieve man aan

BREDA: Aan het Stationsplein is woensdagavond een 23-jarige inwoner van Breda. De man vernielde rond 21:15 uur zonder aanleiding een ruit van een auto en gaf ook de 23-jarige eigenaar een klap tegen zijn hoofd. De verdachte, die onder invloed van alcohol verkeerde, werd boos toen hij geen sigaret kreeg van zijn plaatsgenoot. De Bredanaar is voor verhoor overgebracht naar het bureau. Gisterenavond is de man in verzekering gesteld. Na verhoor is hij in de loop van donderdagmiddag heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie heeft het druk met bedrijfsinbraken

BREDA: In een winkel aan de Keizerstraat is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. De dader kwam binnen door de voordeur op grove wijze te verbreken en ging er vandoor met computerapparatuur. Bij een bedrijfspand aan de Konijnenberg werd een ruit vernield. Door het gat in de ruit werd een computerkast weggenomen. Bij een tweede bedrijf aan de Konijnenberg gooide het inbrekersgilde een ruit in om binnen te komen. Ook hier bestaat de buit uit een computerkast. Ook aan de Kapittelweg werd in de nacht van woensdag op zaterdag ingebroken in een bedrijf. De dader forceerde eerst een rolluik om vervolgens een ruit te vernielen. Uit de winkel werd een hoeveelheid rookwaar gestolen. De technische recherche is gevraagd op zoek te gaan naar sporen.

ULENHOUT: Om de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Dorpstraat. De dader kwam binnen na het forceren van een slot van de voordeur. Rond 03:40 uur kwam de melding binnen bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Tilburg. De politie was binnen enkele minuten ter plaatse. Een politieman met zijn diensthond heeft het pand doorzocht, maar de inbreker werd niet gevonden. Uit de kassa van de winkel heeft de dader enkele honderden euros buitgemaakt.

Politie houdt verlichtingscontrole

BREDA: Aan de Dr. Struyckenstraat en de Verbeetenstraat heeft de politie woensdagavond een verlichtingscontrole gehouden. Agenten noteerden de gegevens van 23 fietsers die geen verlichting op hun fiets hadden.

Man verdacht van veroorzaken ongeval en brandstichting

BREDA: De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in zijn woning in Breda een 19-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding en brandstichting. Rond 02:30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Rijnauwenstraat, waarbij een personenauto tegen een geparkeerde auto was gereden. Toen agenten ter plaatse kwamen kregen zij van een omstander te horen dat de bestuurder van de auto was weggelopen en zich mogelijk ophield aan de Twikkelstraat. Een onderzoek van de politie in die omgeving leverde echter niets op. Toen de politieagenten terug kwamen bij de plaats van het ongeval bleek de auto, die betrokken was geweest bij het ongeval, in brand te staan. Het voertuig brandde volledig uit. De brandweer heeft de brand bestreden. Een getuige meldde dat de bestuurder, tijdens de zoektocht van de politie, was teruggekomen en de auto vermoedelijk in brand had gestoken. Korte tijd later kwam er bij de Gemeenschappelijke meldkamer in Tilburg een melding binnen dat er een auto was gestolen aan de Hoornstraat in Breda. Daar trof de politie een man aan die voldeed aan het signalement van de automobilist en brandstichter. De man werd aangehouden en is in verzekering gesteld. De Bredanaar ontkent iedere betrokkenheid bij de brandstichting en aanrijding.

Vrouw aangehouden na huiselijk geweld

TETERINGEN: De politie heeft woensdagavond in een woning in Teteringen een 31-jarige inwoonster van Teteringen aangehouden. De vrouw bedreigde rond 21:00 uur, na een avond met ruzie, haar 56-jarige echtgenoot met een mes. De politie heeft haar in verzekering gesteld. Donderdagmiddag is zij na verhoor heengezonden.

Bromfietser aangehouden na gevaarlijk rijgedrag

BREDA: Woensdagmiddag heeft de politie aan de Molstraat een 34-jarige inwoner van Breda aangehouden. De man werd rond 15:00 uur bekeurd toen hij zonder helm op zijn bromfiets reed. Na het in ontvangst nemen van de bekeuring bleef de bromfietser op en neer rijden voor winkelcentrum Hoge Vught en reed daarbij over het grasveld, door bossages, het trottoir en het fietspad. Om daar een eind wilde de agent hem opnieuw aanspreken, maar daar had de bromfietser geen zin in. Om hem te laten stoppen duwde een agent uiteindelijk de bromfiets aan de Doornboslaan om en kon de Bredanaar onder verzet worden aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op voor gevaarlijk rijgedrag, rijden onder invloed (375 ug/l) en het plegen van verzet. Na verhoor is hij heengezonden.

Auteur: Henk Snepvangers