Ingezonden persbericht


Extra tribunes noodzakelijk om aan vraag voor kaarten Zandvoort te voldoen

Katwijk, 20 april 2006

Het tweede seizoen van de A1 Grand Prix kent nu al een vliegende start. Bij de organisatie van de race is er een overweldigende vraag naar kaarten voor de openingsrace op 1 oktober in Nederland. De extra tribunekaarten die begin deze week werden vrijgegeven zijn nu al opgeslokt door de fans. Er zijn tot nu toe al meer dan 50.000 kaarten verkocht.

De hoofdtribune kaarten voor de race op het Circuit Park Zandvoort waren in slechts vijf dagen uitverkocht, en de organisatie moest proberen de capaciteit te vergroten. Tijdens een vergadering met A1 Grand Prix vorige week kwamen de directie van het circuit en A1 Team Nederland overeen om extra tribunes te laten bouwen om het tekort van het aantal zitplaatsen op te lossen en ook op andere plekken langs het circuit het aantal tribuneplaatsen te vergroten.

Enkele duizenden extra tribunekaarten warden te koop gezet op de A1 Grand Prix website op dinsdag 18 april. In slechts een paar uur waren ook deze extra zitplaatsen nagenoeg uitverkocht.

Met het grootste deel van de tribuneplaatsen al vergeven, zullen de fans erop gebrand zijn om gewone toegangskaarten te kopen en zo een plaats in de duinen te bemachtigen. Hierdoor hebben zij dan ook de kans om de A1 auto's op het Nederlandse circuit in actie te zien.

A1 Team Nederland seatholder Jan Lammers gaf de volgende reactie over de thuisrace van zijn team; "Ik ben erg blij dat A1 Grand Prix zo enthousiast ontvangen is in Nederland en dat de enorme steun die A1 Team Nederland kent, nu tot uitdrukking komt in de overweldigende vraag voor kaarten. Het circuit van Zandvoort en de lokale gemeenschap zetten samen met A1 Team Nederland een fantastisch evenement in elkaar voor het gehele weekend, met feesten en evenementen in heel Zandvoort. Ik kan niet wachten op oktober, als we de kans hebben te racen voor tribunes volgepakt met patriottistische fans".

Sheikh Maktoum, president van A1 Grand Prix; "Hopelijk voldoen deze extra tribuneplaatsen een deel van de enorme vraag naar kaarten die we tot nu toe meegemaakt hebben. Onze verwachting dat deze race goed ontvangen zou worden is juist gebleken en ik denk dat we een fantastische seizoensopener kunnen verwachten wanneer A1 Grand Prix in Zandvoort arriveert voor de race op 1 oktober.

De kaartverkoop voor Hospitality suites start binnenkort. Vragen kunnen gestuurd worden naar hospitality@a1gptb.com of via telefoonnummer +44 161 492 1911.

Verkoop van reis en hotelarrangementen start binnenkort. Vragen kunnen gestuurd worden naar enquiries@a1gptas.com of via telefoonnummer +44 161 492 1913.

Algemene toegangskaarten (Duinen) en een beperkt aantal tribuneplaatsen zijn nog te koop via www.A1GP.com

Bezoek voor rechtenvrij beeldmateriaal www.A1teamnedfoto.nl Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar info@A1teamned.com