Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (20/04/06)

OOSTERHOUT NB, 20 april 2006

Twee mannen aangehouden op verdenking van diefstal stroomkabels

DORST: Surveillerende politiemensen controleerden in de nacht van woensdag 19 april op donderdag 20 april omstreeks 00.30 uur twee mannen in een auto. De auto waarin ze reden, was namelijk niet verzekerd. Tijdens de verkeerscontrole zagen de politiemensen dat er een grote hoeveelheid krachtstroomkabels in de auto lagen. Omdat de politie de laatste tijd een aantal maal aangifte heeft opgenomen van diefstal van dergelijke kabels, is het tweetal aangehouden. Het gaat om Oosterhouters van 35 jaar oud.
Op het bureau bekende één van hen de diefstal. Hij zou de kabels hebben weggenomen vanaf een bouwterrein in Breda. De ander bekende betrokken te zijn geweest bij de diefstal. Hij had dief en buit namelijk een ritje gegeven. Tegen de twee mannen is proces-verbaal opgemaakt. Ze moeten zich te zijner tijd voor de rechter verantwoorden voor de diefstal.

Man aangehouden terzake verduistering

OOSTERHOUT: De politie heeft donderdag 20 april een 19-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van verduistering in dienstbetrekking. De man wordt ervan verdacht woensdag 19 april 500 euro te hebben gestolen uit een kassalade van de supermarkt waar hij werkte. De man bekende geld te hebben gestolen, maar verklaarde dat hij maar 100 euro had weggenomen.
Na overleg met Justitie kreeg de man schikkingsvoorstel aangeboden. Hij kon ervoor kiezen de missende 500 euro terug te betalen plus een boete van 270 euro. Als hij niet zou betalen, moest hij voor de rechter verschijnen. De man koos er uiteindelijk voor te betalen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Daarna is hij heengezonden.

Vrouw gewond na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: Een 22-jarige vrouw uit Oosterhout is in de nacht van woensdag 19 april op donderdag 20 april omstreeks 04.30 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw verloor op de Bovensteweg ter hoogte van de Max Havelaardreef door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur van haar auto, reed de berm in, sloeg vervolgens over de kop en werd daarbij uit haar auto geslingerd. De vrouw is per ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. Daar bleek dat ze haar bekken gebroken had.

Vrouw gewond na aanrijding met vrachtwagen

OOSTERHOUT: Donderdag 20 april omstreeks 11.20 uur vond op de A27 ter hoogte van Oosterhout, in de rijrichting Breda een aanrijding plaats tussen een personenauto en een vrachtwagen met aanhanger. De vrachtwagenchauffeur, een 59-jarige man uit Naaldwijk, verklaarde dat hij plotseling een klap hoorde en vervolgens een vrouw in een personenauto van achter zijn vrachtwagen vandaan zag komen. De vrouw reed vervolgens met haar auto tegen de vangrail van de middenberm. De vrachtwagenchauffeur bracht zijn combinatie tot stilstand op de vluchtstrook en ook de vrouw reed de vluchtstrook op. Daar zou ze nog een keer achterop de vrachtwagen zijn gebotst. De vrouw, een 28-jarige Oosterhoutse, is uit voorzorg door brandweer- en ambulancepersoneel uit haar benarde positie bevrijd. Ze is per ambulance naar een ziekenhuis in Breda gebracht. De vrouw heeft nog geen verklaring kunnen afleggen.

Politie treft restant hennepkwekerij aan

TERHEIJDEN: De politie stelde donderdag 20 april een onderzoek in een woning in de Hoofdstraat in. Aanleiding voor het onderzoek was een melding, binnengekomen bij de tiplijn Meld Misdaad Anoniem, dat er in de schuur van de woning hennep geknipt werd.
Op de zolder van de schuur troffen de politiemensen de restanten van een hennepkwekerij aan. Alleen de planten ontbraken. De politie hield de 36-jarige bewoonster van het pand aan.
Nadat ze een verklaring had afgelegd, is ze heengezonden. Alle groeiapparatuur van de kwekerij en de overige restanten zijn in beslag genomen. De politie zet het onderzoek voort.

Politie houdt bromfietscontrole

TERHEIJDEN: Woensdag 19 april heeft de politie op de Bredaseweg een grote bromfietscontrole gehouden. In totaal controleerden de politiemensen 40 bromfietsen en hun bestuurders. Vier keer moest er een bekeuring worden uitgeschreven: drie keer voor te hoge constructiesnelheid en één keer voor rijden met een gladde band.

Man aangehouden na belediging politiemedewerkster en bedreiging politieman

OOSTERHOUT: De politie heeft woensdag 19 april kort na 13.30 uur in de hal van het politiebureau aan de Van Oldeneellaan een 45-jarige man uit Oosterhout aangehouden. De man was samen met zijn zoon naar het bureau gekomen om aangifte te doen. De man was het namelijk niet eens met het feit dat een politieman de dag ervoor zijn zoon had aangehouden op een opgevoerde bromfiets en daarna de bromfiets is beslag had genomen voor nader technisch onderzoek.
In het contact met de baliemedewerkster beledigde de man de agent die zijn zoon had aangehouden. Nadat de politiemedewerkster hem had uitgelegd dat er geen feit was waarvan hij aangifte kon doen en dat hij hoogstens een klacht kon indienen over het optreden van de bewuste agent, schold de man de baliemedewerkster uit. Die was hier niet van gediend en riep de hulp in van elders in het bureau aanwezige politiemensen. De baliemedewerkster deed ook aangifte van belediging tegen de man. De man verzette zich meerdere malen tegen zijn aanhouding en probeerde zich steeds los te rukken. Uiteindelijk werd hij in de hal van het politiebureau tegen de grond gewerkt en geboeid afgevoerd. Tijdens de aanhouding bedreigde hij een politieman. Nadat de man was afgekoeld, heeft hij een verklaring afgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake belediging en verzet bij een arrestatie.

Woninginbraak

HOOGE ZWALUWE: Tussen woensdag 19 april 22.45 uur en donderdag 20 april 06.00 uur is ingebroken in een woning in de Spoorstraat. De achterdeur bleek te zijn opengebroken. De buit bestond onder andere uit een laptop en een mobiele telefoon. De politie stelt een onderzoek in en verricht onder andere een sporenonderzoek.

Politie houdt op verzoek van omwonenden snelheidscontrole

RIJSWIJK: De politie heeft donderdagochtend 20 april op verzoek van omwonenden een snelheidscontrole gehouden op de Maasdijk. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 30 km/uur.
De politie betrapte vier automobilisten op te hard rijden. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km/uur. Bovendien schreef de politie twee bekeuringen uit voor niet-handsfree bellen en kreeg één weggebruiker een bekeuring omdat hij zijn gordel niet om had.

Auteur: Leonie van Ooijen