Siemens

Persbericht

0604.783

Den Haag, donderdag 20 april 2006

Siemens trakteert met krachtpatser

Siemens Consumer Products introduceert ter gelegenheid van haar 100 jarig bestaan in floor care de stofzakloze SX3 Power Edition met een vermogen van 2.500 Watt. Door de innovatieve double stream technology kan deze stofzuiger topprestaties leveren: de lucht wordt versneld tot 250 km/u. Ook de filtertechniek van de SX3 is goed doordacht: een micro-fijnstoffilter en het Ultra Air II uitblaasfilter garanderen dat de uitgeblazen lucht schoner is dan de omgevingslucht. Het ontwerp met doorschijnend kunststof is niet alleen mooi om te zien, maar biedt ook een blik in het binnenste van het apparaat. Kortom: bij Siemens betekent stofzuigen zonder stofzak stofzuigen op volle kracht.

Double stream technology
De vuile lucht komt via de zuigopening in twee buizen terecht. Deze vormen het hart van de innovatieve double stream technology en garanderen optimale functionaliteit: mocht één buis geblokkeerd raken door een voorwerp, dan werkt de tweede buis gewoon door. In de buizen wordt de lucht versneld tot zon 250 km/u. De middelpuntvliedende kracht drukt de vuildeeltjes tegen de cilinderwand en voert ze naar boven. Hier wordt het stof via de uitvoeropeningen in het stofreservoir gebracht en daar verzameld. De lucht is nu schoon en gaat vervolgens door het micro-fijnstoffilter met filterschuim en vlokkenzeef om eventueel fijnstof nog uit te filteren. Evenals het stofreservoir kunnen de onderdelen van het fijnstoffiltersysteem heel eenvoudig worden verwijderd en gereinigd. Het hygiënische filtersysteem reinigt de aangezogen lucht in een aantal stappen door middel van het wasbare micro-fijnstoffilter met een vlies van schuimplastic en het Ultra Air II uitblaasfilter. Deze filters bevinden zich buiten het stofreservoir en kunnen met één handbeweging worden uitgenomen, gereinigd of vervangen. Het resultaat: de uitgeblazen lucht is schoner dan de omgevingslucht.

Doorschijnend ontwerp
De futuristische, doorschijnende vormgeving van de SX3 heeft zeker niet alleen een esthetisch doel, maar maakt het ook mogelijk om in het apparaat te kijken. Het stofreservoir heeft een inhoud van 2,5 liter en kan worden losgekoppeld en naar voren geklapt. Vervolgens kan het reservoir moeiteloos worden losgehaald en uitgenomen. Door op de knop te drukken opent de afsluitklep van het reservoir en komt het vuil zo in de vuilnisbak terecht zonder dat de gebruiker ermee in aanraking komt. Zo nodig kan het reservoir worden schoongemaakt met een vochtige doek of onder de kraan worden afgespoeld.

Intelligent mondstuk
In de automatische stand past het autofloor-mondstuk zich aan zachte of harde vloeroppervlakken aan zonder handmatig verstellen. Uiteraard is het rolmondstuk met een zuigbreedte van 270 mm ook gericht instelbaar voor een harde of zachte vloer. Haren en pluisjes die na het stofzuigen in de borstelrand achterblijven, kunnen met de easy clean-voorziening eenvoudig worden verwijderd.

VS X3 2510 Power Edition in zwart translucide met parketborstel is vanaf heden verkrijgbaar en heeft een verkoopadviesprijs: 219.

Voor meer informatie: www.siemens.nl/huishouden of Siemens infocentrum: 070-333 1234