Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Mennen in Mokum opwarmer voor Wereldbekerkwalificatie vierspannen

28/02/2006

Amsterdam, 28 februari 2006
Op donderdagavond 20 april 2006 staat de spectaculaire menavond Mennen in Mokum op het programma van Jumping Amsterdam. Vijftien deelnemers in de rubrieken tweespan paard, vierspan paard en vierspan pony binden in de prachtige piste van de Amsterdam RAI de strijd met elkaar aan in het spectaculaire indoor parcours. Wat de organisatie betreft is het een voorproefje voor de terugkeer van de Wereldbeker vierspannen in 2007.

Voor de deelnemers in de rubriek vierspan paard zal de menavond van Jumping Amsterdam ongetwijfeld herinneringen oproepen aan de Wereldbekerkwalificatie in 2001. Toen was Amsterdam gastheer van één van de eerste Wereldbekerwedstrijden. `Na de reorganisatie van Jumping Amsterdam was er niet voldoende capaciteit en schoten de financiën tekort om een kwalificatiewedstrijd vierspannen te huisvesten,' vertelt organisator Chris van Dam. `Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en het evenement is toe aan uitbreiding. Dit jaar zijn we gastheer van de Wereldbekerfinale dressuur, volgend jaar willen we een kwalificatieronde voor de Wereldbeker vierspannen naar Amsterdam halen. We zijn er van overtuigd dat het mennen, dat overigens al sinds 1998 vast deel uitmaakt van ons sportprogramma, een prominente plaats op de Nederlandse indoor kalender verdient. Nederland kent een aantal grootheden op het gebied van de vierspansport en op internationaal niveau behoren we tot de besten. Jumping Amsterdam zou trots zijn op de terugkeer van deze prachtige wedstrijd.'

Vierspanrijders Ysbrand Chardon, Koos de Ronde, Mark Weusthof, Ton Monhemius en Hans Heus krijgen tijdens Mennen in Mokum alvast de gelegenheid een voorproefje te nemen op de kwalificatiewedstrijd volgend jaar. Maar ook tweespantoppers als Ben Gosschalk, Harry Verstappen en Gerard Leyten komen aan start tijdens Jumping Amsterdam. Uiteraard ontbreken de ponyvierspanmenners niet in het programma. Aart van de Kamp senior bindt de strijd aan met ondermeer zijn zoon Aart junior, John van Dorresteijn en Peter de Koning.

Bel voor meer informatie met Jumping Amsterdam, 020 4655446 of kijk op:

www.jumpingamsterdam.nl